Büyükşehir’den çiftçilere 70 ton nohut tohumu desteği
ACIPAYAMNohut tohumu destek müracaatları başladıDenizli Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılında 19 ilçede yüzde 50 hibe ile vereceği 70 tonluk nohut tohumu destek müracaatları başladı. Üreticiler müracaatlarını bağlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine Aralık ayı sonuna kadar yapabilecek.
Tarım ve hayvancılık desteklerine 2024 yılında da devam edecek Denizli Büyükşehir Belediyesi yeni yılın ilk 8 destek projesi arasında olan nohut tohumu destek projesi müracaatları başladı. Denizli’nin 19 ilçesinde,su kısıtı uygulanan alanlar ile kıraç alanlarda nohut üretiminin yaygınlaşmasına destek sağlamak ve girdi maliyetlerinin azaltılmasının hedeflendiği hayata geçirilen proje ile yaklaşık 700 çiftçiye 7 bin dekar alanda ekilmek üzere yüzde 50 hibeli 70 ton nohut tohumu desteğinde bulunulacak. Çiftçiler, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek nohut tohumu desteğine bağlı bulunduğu ilçe tarım müdürlüklerine Aralık ayı sonuna kadar yapabilecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kentin tarım ve hayvancılığın daha da ilerlemesi için çiftçi ve üreticilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, bu konudaki desteklerinin 2024 yılında da artarak süreceğini söyledi.
“Çiftçimiz daha çok üretti, daha çok kazandı”
İlkini Mart 2023’te hayata geçirdikleri nohut tohumu destek projesine üreticilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, kendisinin de nohut hasatlarına katıldığını hatırlatan Başkan Zolan, “Çiftçilerimize verdiğimiz kaliteli nohut tohumlarından çok verimli ürünler ede edildi. Çiftçimiz daha çok üretti, daha çok kazandı. Yoğun talep üzerine nohut tohumu destek projemizi bir kez daha başlatıyoruz. Çiftçilerimiz aralık ayı sonuna kadar yüzde 50 hibeli nohut tohumu destek projemiz için bağlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine başvurabilecek. İnşallah önümüzdeki yıl da verimli hasatlar olur, çiftçimiz kazanmaya, mutlu olmaya devam eder. Projemizin şimdiden hayırlı bereketli olmasını diliyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü
Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.
Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.