Büyükşehir’den deprem bölgesinde çocuk oyun alanları
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından Hatay’da sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Hatay merkez ile İskenderun ilçesinde çocukların eğitimlerine destek olmak ve depremde yaşadıkları travmayı atlatabilmelerine katkı sunmak amacıyla çocuk oyun alanları kurdu. Bölgede gönüllü psikologların görev aldığı çocuk oyun alanlarında ise Denizli’den gönderilen 1 tır dolusu oyuncak ve akıl oyunları setleri ile afetzede çocukların yaraları sarılıyor. Çocukların gelişimlerine uygun oyuncak ve eğitim materyalleriyle donatılan alanlarda çok sayıda çocuk oyun oynarken, kendilerine Denizli’den gönderilen birbirinden renkli ve güzel oyuncakların yanı sıra gönüllü psikolog ve çocuk gelişim uzmanları eşliğinde çocuklar yaşadıkları travmayı bir nebze olsun atlatabilmelerine imkan sağlanıyor.
Başkan Zolan: Onlar bizim geleceğimiz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremden tüm milletin olduğu gibi çocukların da ciddi biçimde etkilendiğini belirterek, “Çocuklarımızı cıvıl cıvıl, mutlu ve keyifli görmek istiyoruz. Onları çok seviyoruz. Çocuklar en değerli varlıklarımız, onlar bizim geleceğimiz. İnşallah gelecekleri daha da güzel olacak. Onların geleceği için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Eğlenmeleri ve arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirmeleri için çocuk oyun alanları hazırladık. Onların bu psikolojik süreci en iyi şekilde atlatmaları adına yaptığımız çalışmaya katkı sunan tüm hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.