© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den "Hocalı Soykırımı" konferansı

Büyükşehir'den "Hocalı Soykırımı" konferansıDenizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleşen soykırımın 28. yıldönümü nedeniyle "Hocalı Soykırımı" konferansı düzenledi.

Büyükşehir'den "Hocalı Soykırımı" konferansı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleşen soykırımın 28. yıldönümü nedeniyle "Hocalı Soykırımı" konferansı düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 28 yıl önce 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı dolayısıyla bir konferans düzenledi. İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen Hocalı Soykırımı Konferansı'na Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. TEV Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sedat Serdaroğlu burada yaptığı sunumda Hocalı'nın bugün işgal altında olan Azerbaycan toprağı olduğuna dikkati çekti. Serdaroğlu, "1992 yılının 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece Hocalı’da tarihin gördüğü en acımasız zulümlerinden bir tanesi gerçekleşmiştir. Hocalı Soykırımı olarak ifade ettiğimiz bu vahim hadisede resmi kayıtlara göre 613 kişi, gayri resmi kayıtlara göre 1300 kişi hayatını kaybetmiştir" dedi.

"Azerbaycan ile tek milletiz, iki devletiz"

28 yıl önce Hocalı'da gerçekleşen soykırımı, Azerbaycan vatandaşlarına yönelik yapılan insanlık dışı saldırı ve işkenceleri anlatan Serdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Türk çocuklarıyız. Azerbaycan Türkleri de tıpkı bizim gibi Oğuz Türklerinden gelmişlerdir. Türklük çok büyük bir çınardır ve bizler de bu çınarın bir dalıyız. Biz Azerbaycan ile tek milletiz, iki devletiz. Onlarla tek yüreğiz" ifadelerini kullandı. Program lise öğrencisi Ece Ertuğrul'un Hocalı adlı şiiri okumasıyla devam etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Tarih Öğretmeni Sedat Serdaroğlu'na plaket takdim etti.

İlginizi Çekebilir

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

TÜM HABERLER