Büyükşehir'den Hz. Mevlana'yı anma programı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatı Şeb-i Arus’un 746. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 17 Aralık Salı günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek anma programına tüm vatandaşları davet etti.
Büyükşehir'den Hz. Mevlana'yı anma programı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatı Şeb-i Arus’un 746. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 17 Aralık Salı günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek anma programına tüm vatandaşları davet etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 746. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliğine imza atacak. Program, 17 Aralık 2019 Salı günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Özay Gönlüm Salonu’nda düzenlenecek. Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatı olan ‘Şeb-i Arus’un 746. yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Ahmet Nuri Çağdaş yönetiminde Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi sunacak. Sema gösterilerinin gerçekleştirileceği etkinlikte Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kaside okuyacak, Lokman Kuzdere ise geceye şiirleriyle renk katacak.
Başkan Zolan'dan Şeb-i Arus'a davet
Hz. Mevlana’yı bir kez daha sevgi ve güzelliklerle birlikte anacaklarını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu özel programa tüm Denizlilileri davet etti. Başkan Osman Zolan, “Yaşamı boyunca tüm insanlığa örnek olan, ölümü ile bile gelecek nesillere büyük bir ders veren Hz. Mevlana, bize Dünya’nın kalacağımız yer değil, geçmekte olduğumuz yer olduğunu öğretileri ve yaşamı ile göstermiştir. O, ölümü en çok sevdiğimize ve bizi var eden, Allah'ımıza kavuşma günü olarak tanımlamıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. Mevlana’yı gelecek nesillere en iyi şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Hz. Mevlana’yı bir kez daha anacağımız Şeb-i Arus gecesine tüm vatandaşlarımız davetlidir” diye konuştu.
Mevlana Celaleddin Rumi
Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207'de günümüzde Afganistan sınırları içerisinde yer alan Belh yöresinde doğmuştur. Asıl adı Muhammed Celaleddin olan Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve 'alimlerin sultanı' lakabıyla anılan Bahaeddin Veled'in oğludur. Mevlana, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in manevi terbiyesi altına girmiş ve 9 yıl ona hizmet etmiştir. Sözleri ve eserleri ile asırlardır gönüllerde taht kuran Mevlana, “Gel ne olursan ol, gel” dizeleri ile insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mevlana, 17 Aralık 1273'te vefat etmiştir.
İlginizi Çekebilir
Çekirdeksiz üzümler koruma altında
Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.
Kontrolsüz kavşakta ölümlü kaza
Denizli’nin Serinhisar ilçesi Denizli’de Antalya karayolunda kontrolsüz kavşakta iki aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.
Denizli’ye yılın ilk karı düştü
Denizli, yılın ilk kar yağışıyla birlikte kış mevsimine adım attı. Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi’nde bulunan Bozdağ'a mevsimin ilk karı düştü.