Büyükşehir’den muhteşem halk oyunları gecesi
ACIPAYAMDenizli halk oyunları ile coştuDenizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu 300 dansçı ile muhteşem bir geceye daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hasat” temalı geleneksel yılsonu programına katılan binlerce Denizlili unutulmaz bir gösteriye tanıklık etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Halk Oyunları Yılsonu Gösterisini, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda “Hasat” temasıyla sundu. Binlerce vatandaşın katıldığı programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu ücretsiz halk dansları kursuna katılan topluluk üyeleri katıldı. 300 kişilik dev kadronun yer aldığı yılsonu gösterisinde çocuk, genç ve yetişkinler olmak üzere bütün yaş kategorilerinden sahne alan topluluk üyeleri “Zeybek, Halay, Kafkas, Kaşık, Roman ve Horon” gösterileri ile muhteşem bir geceye imza attı. Birbirinden özel performanslara imza atan ve izleyenleri büyüleyen Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, halaylardanritüel danslara,zeybektenKafkas kartallarının muhteşem şovuna dek geniş bir yelpazede izleyenlere unutulmaz bir gösteri izleterek bol bol alkış aldı.
“Değerlerimize sahip çıkıyoruz”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yılsonu gösterisinde 7’den 70’e, 7 ayrı bölgeden çok özel oyunlar sunan herkesi tebrik etti. Salonun dolu olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezimiz gibi Türkiye’de 3 tane tesis yok. Sizlerin ilgisi bizlere güç veriyor. Birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel işleri yapmayı Allah’ım nasip etsin. Özümüze, değerlerimize sahip çıkıp gelecekle buluşturmak için gayret ediyoruz” dedi.Konuşmanın ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.
İlginizi Çekebilir
Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.
Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti
Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.
Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı
Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.
Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti
Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.
Gümüşdere Obruğu yeniden suya kavuştu
Tavas ilçesine bağlı Gümüşdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gümüşdere Obruğu, son yağışların ardından yeniden suyla doldu. Yıllar sonra eski görünümüne kavuşan obruğun turizme kazandırılması hedefleniyor.
Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı
Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Denizli’de inşa edilecek 6 bin 370 konutun tamamı yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek" dedi.