© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den örnek proje

Denizli'de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlamaları 3. yaşına giren Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda yapıldı. Günün anlamına özel protokolün de imzalandığı programa, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcıları Seval Gebeş, Serhat Akbulut, Ömer Faruk Özer, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hamdi Akan, hayvanseverler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Başkan Osman Zolan törenin açılış konuşmasında Denizli’de sokak hayvanlarını koruma adına birçok başarılı proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokolünü imzaladıkları "Minik Kalpler Can Dostlarımız İçin Atıyor" projesini önemsediklerini kaydeden Başkan Zolan, minik dostların okullara hediye edilmesiyle birlikte çocukların hayvanları daha yakından tanıyarak, birlikte yaşam kültürünün gelişeceğine dikkati çekti.

 

"Sevgi aşılamak istiyoruz"

 

Başkan Osman Zolan, "Ağaç yaşken eğilir’ çocuklarımıza küçük yaşta sokak hayvanlarımıza ve diğer canlılarımıza yönelik sevgi aşılamak istiyoruz. İnşallah projemiz bu amaca hizmet eder. İnşallah çocuklarımız sokak hayvanlarımıza bakacak. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan Sayın Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bu işi sürdürecek olan okul müdürlerimize, öğrencilerimize şimdiden teşekkür ediyorum" dedi. Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nın 135 bin metrekare alana kurulduğunu ve Türkiye'ye örnek bir tesis olduğunu anlatan Başkan Zolan, "Tam 3 yıl önce burayı hizmete aldık. Burada can dostlarımızın yardımına koşuyoruz. Veterinerlerimiz, teknisyenlerimiz ve diğer çalışan arkadaşlarımızla hep beraber burada, ‘Bizim dışımızdaki canlılara nasıl yardımcı olabiliriz’ gayreti içindeyiz" diye konuştu. Denizli’de sokak hayvanları derneklerinin bir platform oluşturduğunu ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Onların bakışı ve hassasiyeti ile istişarelerde bulunuyoruz. Katkılarından dolayı sokak hayvanları derneklerimize ve platformumuza çok teşekkür ediyorum. Bu canlar hepimizin. Zekamız, becerimiz, vicdanımızla sokakta yaşayan canlılara ve tüm canlılarımıza sahip çıkmamız gerekiyor, 'Allah’ın emri budur' diye düşünüyorum. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günümüz kutlu olsun."

 

Vali Atik’ten teşekkür

 

Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise, Denizli’de göreve geldiğinde ilk ziyaret ettiği yerin bu tesis olduğunu belirterek, "Denizli ile ilgili internette araştırma yapmıştım. Bu merkezi görmüş ve gurur duymuştum. Sokak hayvanlarına böyle bir ev sahipliği yapan bir belediyenin varlığı ve böyle bir belediye ile çalışacak olmanın mutluluğunu yaşamıştım. Sayın Başkanım böyle bir tesisi Denizlimize kazandırdığınız için şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Türkiye’de bu tesisimizin eşi benzeri var mı bilmiyorum ama Denizlimizde olması ayrı bir gurur vesilesi" diye konuştu. Çocuklara seslenen Atik, "Başkan amcanızla birlikte birazdan size kulübeleri vereceğiz. Orada hayvanlarla iletişime geçmenizi, duygusal bağ kurmanızı istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanıma ve çok değerli ekibine bu tesiste yürütmüş olduğu faaliyet için sonsuz teşekkür ediyorum. Çok büyük bir hayır işliyorsunuz. Onlar bize emanet, onlar canlılar ve bizden farkları yok. Bu emanete sahip çıkacağız" dedi.

 

Projeye 67 gönüllü okul katıldı

 

Konuşmaların ardından, öğrencilere çevre bilincini aşılamak, çevre ile ilgili farkındalık oluşturarak atıkların geri dönüşümünün önemini kavratmak, çevreci gençler yetiştirmek; ayrıca "Minik Kalpler Can Dostlarımız İçin Atıyor" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında gönüllü 67 okulun katılımıyla öğrencilere sokak hayvanlarını besleyip büyütmek ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla yapılacak çalışmalara ilişkin Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokolün ardından programa katılan okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne köpek kulübeleri ve bakımını üstlenecekleri minik dostları verildi. Vali Atik, Başkan Zolan ve beraberindekiler bir süre tesisi gezerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlginizi Çekebilir

Videoyla ihbar edilen sürücüye 46 bin lira ceza kesildi

Denizli'de abartılı egzozla dolaştığı için video görüntüsü ile şikayet edilen sürücü, ehliyetinin de olmadığı anlaşılınca 46 bin 621 lira cezaya çarptırılarak, araç trafikten men edildi.

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir apart dairesinde yalnız yaşayan 65 yaşındaki adam evinde ölü bulundu.

Motosikletlilerin tehlikeli yardımlaşmasına ceza

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde arızalı bir motosikleti, iple kendi aracına bağlayıp götürerek trafiği tehlikeye atan diğer motosiklet sürücüsüne 3 bin lira ceza kesildi.

Küçük çocuğa trafikte otomobil kullandırdılar

Denizli’de trafiğin en yoğun olduğu noktalardan birisi olan Lise Caddesinde 8-10 yaşlarındaki çocuğun, lüks bir otomobili kullandığını gören sürücüler gözlerine inanamadı. Yaşanabilecek bir kazada hem çocuğu hem de diğer sürücüleri tekliye atan ebeveyn tepki topladı.

Traktör kazasında yaralanan sürücü kurtarılamadı

Denizli’nin Buldan ilçesinde traktörüyle tarlaya giderken ağaca çarpan sürücü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Belirti vermeyen kanserden erken teşhis sayesinde kurtuldular

Denizli’de hiçbir belirtileri olmayan iki kadın, kanser taramaları sayesinde erken evrede tespit edilen kanseri yendi. Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Biriminde görevli Dr. Tülay Alan, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayarak, herkesin taramalarını zamanında yaptırmalarını istedi.

TÜM HABERLER