© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den örnek proje

Denizli'de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlamaları 3. yaşına giren Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda yapıldı. Günün anlamına özel protokolün de imzalandığı programa, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcıları Seval Gebeş, Serhat Akbulut, Ömer Faruk Özer, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hamdi Akan, hayvanseverler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Başkan Osman Zolan törenin açılış konuşmasında Denizli’de sokak hayvanlarını koruma adına birçok başarılı proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokolünü imzaladıkları "Minik Kalpler Can Dostlarımız İçin Atıyor" projesini önemsediklerini kaydeden Başkan Zolan, minik dostların okullara hediye edilmesiyle birlikte çocukların hayvanları daha yakından tanıyarak, birlikte yaşam kültürünün gelişeceğine dikkati çekti.

 

"Sevgi aşılamak istiyoruz"

 

Başkan Osman Zolan, "Ağaç yaşken eğilir’ çocuklarımıza küçük yaşta sokak hayvanlarımıza ve diğer canlılarımıza yönelik sevgi aşılamak istiyoruz. İnşallah projemiz bu amaca hizmet eder. İnşallah çocuklarımız sokak hayvanlarımıza bakacak. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan Sayın Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bu işi sürdürecek olan okul müdürlerimize, öğrencilerimize şimdiden teşekkür ediyorum" dedi. Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nın 135 bin metrekare alana kurulduğunu ve Türkiye'ye örnek bir tesis olduğunu anlatan Başkan Zolan, "Tam 3 yıl önce burayı hizmete aldık. Burada can dostlarımızın yardımına koşuyoruz. Veterinerlerimiz, teknisyenlerimiz ve diğer çalışan arkadaşlarımızla hep beraber burada, ‘Bizim dışımızdaki canlılara nasıl yardımcı olabiliriz’ gayreti içindeyiz" diye konuştu. Denizli’de sokak hayvanları derneklerinin bir platform oluşturduğunu ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Onların bakışı ve hassasiyeti ile istişarelerde bulunuyoruz. Katkılarından dolayı sokak hayvanları derneklerimize ve platformumuza çok teşekkür ediyorum. Bu canlar hepimizin. Zekamız, becerimiz, vicdanımızla sokakta yaşayan canlılara ve tüm canlılarımıza sahip çıkmamız gerekiyor, 'Allah’ın emri budur' diye düşünüyorum. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günümüz kutlu olsun."

 

Vali Atik’ten teşekkür

 

Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise, Denizli’de göreve geldiğinde ilk ziyaret ettiği yerin bu tesis olduğunu belirterek, "Denizli ile ilgili internette araştırma yapmıştım. Bu merkezi görmüş ve gurur duymuştum. Sokak hayvanlarına böyle bir ev sahipliği yapan bir belediyenin varlığı ve böyle bir belediye ile çalışacak olmanın mutluluğunu yaşamıştım. Sayın Başkanım böyle bir tesisi Denizlimize kazandırdığınız için şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Türkiye’de bu tesisimizin eşi benzeri var mı bilmiyorum ama Denizlimizde olması ayrı bir gurur vesilesi" diye konuştu. Çocuklara seslenen Atik, "Başkan amcanızla birlikte birazdan size kulübeleri vereceğiz. Orada hayvanlarla iletişime geçmenizi, duygusal bağ kurmanızı istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanıma ve çok değerli ekibine bu tesiste yürütmüş olduğu faaliyet için sonsuz teşekkür ediyorum. Çok büyük bir hayır işliyorsunuz. Onlar bize emanet, onlar canlılar ve bizden farkları yok. Bu emanete sahip çıkacağız" dedi.

 

Projeye 67 gönüllü okul katıldı

 

Konuşmaların ardından, öğrencilere çevre bilincini aşılamak, çevre ile ilgili farkındalık oluşturarak atıkların geri dönüşümünün önemini kavratmak, çevreci gençler yetiştirmek; ayrıca "Minik Kalpler Can Dostlarımız İçin Atıyor" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında gönüllü 67 okulun katılımıyla öğrencilere sokak hayvanlarını besleyip büyütmek ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla yapılacak çalışmalara ilişkin Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokolün ardından programa katılan okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne köpek kulübeleri ve bakımını üstlenecekleri minik dostları verildi. Vali Atik, Başkan Zolan ve beraberindekiler bir süre tesisi gezerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlginizi Çekebilir

Büyükşehir otobüsleri sınav günü ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek olan öğrencilere ücretsiz olacak.

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

TÜM HABERLER