Büyükşehir'den personeline motivasyon eğitimi
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, stratejik birimlerinde çalışan personellerine yönelik motivasyon eğitimi düzenlendi. Çalışanlarına iş ve sosyal yaşamlarında pozitif psikolojik bakış açısını kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitime Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ile İş Sağılığı ve Güvenliği birimlerinde görev yapan personel katıldı. İki oturum halinde yapılan eğitimi Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Orhan tarafından verildi. İş aidiyetinin kazandırılması, takım çalışması, iletişimin önemi üzerine verilen eğitimde motivasyonun önündeki en büyük engelin olumsuz düşünceler olduğuna vurgu yapıldı.
İyi hissetmek için yeni şeyler öğrenmek gerek
Amerikalı yazar ve sosyolog Alvin Toffler'in, "Geleceğin cahil insanları okumayı bilmeyenler değil, öğrenmeyi bilmeyenler olacaktır" sözünü hatırlatan Prof. Dr. Kamil Orhan, "Çocuklara sadece okumayı sevmeyi, kitabı sevmeyi, öğrenmeyi sevmeyi öğretsek, nasıl okuyabileceğini, nasıl öğrenilebileceğini anlatsak sonrasına o çocuk her şeyi kendisi yapar. Ama maalesef bunu yapamıyoruz" dedi. İnsanların iyi hissetmesi için yeni şeyler öğrenerek kendisine katkıda bulunması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Orhan, "Ancak bunda çok büyük bir engelimiz var, bizim toplumsal bir hastalığımız var; O da olumsuz düşünmek. Motivasyonumuz için öncelikle olumsuz düşünceleri bir kenara bırakmalıyız" ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.