Büyükşehir'den tarihi zafere coşkulu kutlama
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Müziği Korosu Şefi Ahmet Nuri Çağdaş’ın yönettiği gecede birbirinden güzel kahramanlık türküleri, ağıtlar ve şiirler seslendirildi. Konser esnasında Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları da Çanakkale Zaferi’ni anlatan gösterileri ile büyük beğeni topladı. Konsere eşlik eden izleyiciler zaman zaman okunan şiirler ve ağıtları dinlerken duygusal anlar yaşadı.
Denizli’den 2514 şehit
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, bu özel gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Değirmenci, "Şehitlerimizi anıyoruz. 250 bin Mehmetçiğimiz, Kudüs’ten Şam’a, Saraybosna’dan Bakü’ye coğrafyamızın her tarafından şehitlerimiz var. Denizli’den de 2514 şehidimiz var. İsimlerini tespit ettik, İncilipınar Parkı’nda isimlerini sizlerle paylaştık. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Çanakkale öyle bir zafer ki, Türk milletine kurtuluş yolunu açan, Yarbay Mustafa Kemal’den Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu millete hediye eden bir zaferdir " diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti
Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.
Gümüşdere Obruğu yeniden suya kavuştu
Tavas ilçesine bağlı Gümüşdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gümüşdere Obruğu, son yağışların ardından yeniden suyla doldu. Yıllar sonra eski görünümüne kavuşan obruğun turizme kazandırılması hedefleniyor.
Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı
Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Denizli’de inşa edilecek 6 bin 370 konutun tamamı yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek" dedi.
Evde bakım personeli görev yolunda hayatını kaybetti
Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri personeli Kadriye Şakır, görev için çıktığı yolda geçirdiği trafik kazasının ardından bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
Denizli’de kayganlaşan yolda tırın dorsesi yola savruldu
Denizli’de etkili olan yağmur, trafik kazasını beraberinde getirdi. Denizli-Salihli karayolu üzerinde meydana gelen kazada, kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir TIR’ın dorsesi yola savruldu.
Kuruyemiş fabrikasında korkutan yangın
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde bulunan kuruyemiş fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi.