© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den teknoloji bağımlılığı eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı her yıl sürdürdüğü farkındalık eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda teknolojinin insan yaşamı üzerine oluşturduğu etkiler ile teknolojinin doğru ve yararlı bir şekilde kullanımı için Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında "Yetişkinlerde Teknoloji Bağımlılığı" eğitimi düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda düzenlenen etkinlikte Uzman Psikolog Cengiz Türkmen teknolojinin modern hayatın kolaylaştırıcıları olmakla birlikte zaman içinde tahmin edildiğinden çok daha hızla artan kullanımlarının bağımlılığa neden olduğunu söyledi. Bağımlılıkla birlikte sosyal medyada harcanan uzun saatlerin, internetsiz ortamlarda zaman geçirememenin, kontrolsüz internet alışverişlerinin hayatı olumsuz etkilediğini kaydeden Türkmen, bunun sonucunda ise sosyal ve ekonomik kayıplar yaşanabileceğini anlattı.

 

Toplumun ortak sorunu

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Yelda Çetin ise, Psikolog Cengiz Türkmen ile Yeşilay'a teşekkür ederek, teknoloji kullanımındaki artışın ve teknolojinin bilinçsiz kullanımının toplumun ortak sorunu olduğunu işaret ederek, bu tür eğitimlerle farkındalığın artacağına inandığın kaydetti. Eğitimin ardından Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin (YEDAM) yaptığı çalışmalar ve verilen hizmetler konusunda bilgi verildi.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

TÜM HABERLER