Büyükşehir'den toplu taşıma araçlarına sıkı denetim
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri rutin olarak gerçekleştirdiği servis denetimlerine devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, korsan taşımacılığı engellemek ve servislerin gerekli güvenlik önlemlerini alıp almadığını kontrol etmek için sabahın erken saatlerinde denetim yaptı. İstiklal Caddesi’nde yapılan denetimlere kolluk kuvvetleri de eşlik etti. M plaka minibüs, S plaka servis araçları, T plaka taksiler ve özel kuruluşlara ait personel ve öğrenci servis araçlarına yönelik yapılan denetlemelerde, araçların; servis aracı çalışma ruhsatları, ruhsatların vizeleri, güzergah izin belgeleri, araç içi koltuk sayısı, emniyet kemeri, trafik seti, yangın tüpleri ve uygunluğu denetlendi. Ayrıca araç içi genel bakım ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) almış olduğu kararlara uyulup uyulmadığına bakıldı.
Denetimler hız kesmeyecek
Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan denetimlerde,140 aracın kontrolü yapıldı. Eksiklerinden dolayı 10 araca yasal işlem yapılan denetimlerde korsan taşımacılık yapan 2 araç da trafikten men edildi. Vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşımının sağlanması amacıyla yapılan denetimlerin her gün kentin farklı noktalarında devam edeceği vurgulanırken, uygun olmayan araçlarla yolcu taşımacılığı yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.