© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’den üreticiye bir destek daha

Üreticilerin derdine derman Başkan Osman Zolan“Ürettiğimiz zaman güçlüyüz”Kırsal kalkınma projelerine aralıksız devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çardak ilçesindeki çiftçilere ihtiyaçları olan katı gübre dağıtma römorku ve tohum eleme makinesi hibe etti. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Zolan, “Ürettiğimiz zaman güçlüyüz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi ve tarımda yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amacıyla sürdürdüğü örnek projelerine bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Çardak ilçesinde 41 bin dekar alanın üzerinde 467 üreticinin kullanacağı katı gübre dağıtma römorku ile 47 bin dekar alanın üzerinde 472 üreticinin faydalanacağı tohum eleme makinesi hibe etti. Çardak ilçesindeki üreticilerin, maliyetlerini düşürmek ve iş gücü gibi temini zor olan kaynaklardan tasarruf ederek daha karlı yetiştiricilik yapmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen makine teslim töreni Çardak Şehit Ahmet Ulukavak Kapalı Pazaryeri’nde yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, AK Parti Çardak İlçe Başkanı Özgür Aksöğüt, Denizli Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ile üreticiler katıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda üreticilere destek olduklarını Çardaklı üreticilerden gelen katı gübre dağıtma römorku ve tohum eleme makinesi talebini hemen yerine getirdiklerini ve sundukları desteğin faydalarını anlatan Başkan Zolan, desteklerin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Çiftçilerimiz bol ve kaliteli üretim yapsın inşallah. Bizim derdimiz herkes yaptığı işin karşılığını güzel bir şekilde kavuşsun istiyoruz” dedi.

 

“Ürettiğimiz zaman güçlüyüz”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerin yanında olmak için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Zolan, “Üreten insanların yanında olmamız, onları işlerini kolaylaştırmamız gerekiyor. Üretimlerimizi artırmak gerekiyor. Bu ekipmanlarla üretimleri artırarak devam edeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin. Ürettiğimiz zaman daha kaliteli ve daha çok ürettiğimiz zaman, çiftçilerimize destek verdiğimiz zaman güçlüyüz. Geleceğimiz daha aydınlık. Birlik ve beraberliğimizi daim olsun. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Herkese kaliteli ürünler, bol ve hayırlı kazançlar diliyorum ” diye konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Çardak ilçesine hibe edilen katı gübre dağıtma römorku ile tohum eleme makinesini inceledi.

 

İlginizi Çekebilir

Büyükşehir otobüsleri sınav günü ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek olan öğrencilere ücretsiz olacak.

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

TÜM HABERLER