© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’den Vuslat Gecesi

Hz. Mevlana vuslatın 750. yıldönümünde anıldıDenizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi. Çocuk semazenlerinde yer aldığı 40 kişilik sema ekibi muhteşem ışık ve görsel sunumla katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen özel programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Çocuk semazenlerin de yer aldığı 40 kişilik sema ekibi muhteşem ışık ve görsel sunumla katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği vuslat gecesi büyük beğeni topladı.

 

İlahi ve kasideler söylendi

 

Vuslat Gecesi’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu ilahiler söyledi. Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya’nın ilahi ve kasideler okuduğu anma programında güftesi Mevlana Celaleddin Rumi’nin kendine ait olan eseri “Acemaşiran Ayin-i Şerifi” gerçekleştirildi. Sema ekibi ise Ayin-i Şerif’ icra etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi semazen ekibinin bu özel gösterisi anma gecesine katılan binlerce Denizliliyi mest etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hz. Mevlana’nın miras bıraktığı değerleri, güzellikleri gelecek nesillere anlatmaya devam edeceklerini belirterek, geceye katılanlara teşekkür etti.

 

İlginizi Çekebilir

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

TÜM HABERLER