“Büyükşehir’le Ramazan” dolu dolu yaşanacak
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayına özel tiyatrodan söyleşiye, ilahi dinletilerinden tasavvuf musikisine “Büyükşehir’le Ramazan” adlı 8 farklı program hazırladı. 31 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek programlar Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Programların ilki 31 Mart 2023 Cuma günü saat 21.30’da Kedi Sahne Sanatları’nın sahneye taşıyacağı ve ünlü sanatçı Hakan Altıner’in yönetmenliğini yaptığı “Ölü Ozanlar Derneği” adlı tiyatro oyunu ile başlayacak. 1 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 21.30’da ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Çukurova Senfoni Orkestrası tarafından “Yunus Emre İlahileri” dinletisi sunulacak. Sevilen İlahiyatçı-Yazar Doç. Dr. Yasin Pişginde, 5 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 22.00’de düzenlenecek söyleşide Denizlililerle bir araya gelecek.Büyükşehir’le Ramazan programları 7 Nisan 2023 Cuma günü ise saat 22.00’de Gada Tiyatro tarafından sahneye taşınacak “Sanat” adlı oyun ile devam edecek.
Tasavvuf dinletileri gönüllerde hoş bir seda bırakacak
Tasavvuf müziğinin sevilen isimlerinden Mustafa Cihat, 8 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 22.00’de söyleyeceği ilahi ve ezgilerle dinleyenlere huzur dolu bir gece yaşatacak. Televizyon programcısı, tiyatro oyuncusu ve yazar Bekir Develi de, 12 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 22.00’de bir söyleşi düzenleyecek. 13 Nisan 2023 Perşembe günü saat 22.00’de ünlü Şair – Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç söyleşi programında sevenleriyle bir araya gelecek. 15 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 22.00’de düzenlenecek son Büyükşehir’le Ramazan programında ise, seslendirdiği ezgilerle dinleyicileri büyüleyen Eşref Ziya Terzi ve Aykut Kuşkaya tasavvuf müziği konseri ile gönüllerde hoş bir seda bırakacak.
Başkan Zolan’danhemşehrilerine davet
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm hemşehrilerinin ramazan aynı tebrik ederek, 11 ayın sultanı mübarek ayın manevi huzur ve bereketini hep birlikte yaşayıp geçmişin güzel değerlerini devam ettirmek için iftar programları düzenlediklerini hatırlattı. Ramazan ayının güzelliğini birlikte yaşayarak, sokaklarda hemşehrileriyleaynı sofrayı paylaştıklarını kaydeden Başkan Zolan, ramazan ayının manevi atmosferini dolu dolu yaşamak için Büyükşehir Belediye Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde çok güzel etkinlikler düzenleyeceklerini ifade ederek, tüm hemşehrilerini birbirinden değerli isimlerin katılacağı Büyükşehir’le Ramazan programlarına davet etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.