Cami lojmanında çıkan yangında imamın annesi öldü
ACIPAYAMDenizli’nin Pamukkale ilçesinde bir caminin lojmanında çıkan yangında, görevli imam hatibin Alzheimer hastası annesi yanarak hayatını kaybetti.
angın, Pamukkale ilçesinde bağlı Pınarkent Mahallesi’nde bulunan Şahinler Cami lojmanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; saat 14.00 sıralarında caminin bahçesinde bulunan lojmanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin sardığı lojman bir anda alev topuna dönerken, Şahinler Cami İmam Hatibi Ümit Üzümcü’nün Alzheimer hastası olduğu öğrenilen annesi Halime Üzümcü, yanan lojmanda mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangını hızlıca müdahale ederek, yaşlı kadını kurtarmak için çalışma başlattı.
Yoğun mücadele sonucu lojmandaki yangın, camiye sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesinin ardından lojmana giren itfaiye ekipleri, yaşlı kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Halime Üzümcü’nün cansız bedeni, olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.
Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı
Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.
Acıpayam KETEM hizmete açıldı
Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.
Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş
Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.