© Haber Acıpayam 2022

Cennet hurmaları kışa hazırlanıyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen cennet hurmaları, kabuklarının soyulmasıyla kurutulmaya bırakıldı. Bölgede büyük ilgi gören kurutulmuş cennet hurması, pazarda 15 TL’den alıcı buluyor.

Kış mevsiminin yavaş yavaş gelmesiyle, kurutularak kışın tüketilen meyveler de pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. Kış atıştırmalıklarının vazgeçilmezlerinden olan cennet hurması da son günlerde pazar tezgahlarında en fazla alıcı bulunan meyvelerin başında yer aldı. Son dönemde kuru meyvelere artan ilgiden nasibini alan cennet hurması, kabukları soyulduktan sonra iplere dizilerek kurutulmaya bırakıldı. Vatandaşların da ilgi odağı olan kurutulmuş cennet hurması, pazarlarda 15 TL’den alıcı buluyor.

Önceki dönemlerde cennet hurması üretimine önem vermediklerini dile getiren üretici Hacı Ali Kılınç, “Önceden biz cennet hurması üretimine çok önem vermezdik. Ancak kurutulmaya başlamasıyla birlikte talep çok yükseldi. Üretim her geçen yıl daha da artıyor. Genellikle pazara ham olarak getiriyoruz. Bu işten para kazanmak için evlerinde yapanlarda var. Balkonlarda teraslarda ve ahşap evlerde dizilere asılarak kurutuluyor. Hava durumuna göre bir hafta on gün süre içerisinde kuruyor. Olgunlaşmasıyla da tüketilebiliyor. Bizde vatandaşlarımız cennet hurmasını çok seviyor diye mevsiminde fidanları dikiyoruz. Buldan’da iki çeşit oluyor. Birisi kakaolu diğeri de bildiğimiz cennet hurması. Kurutulduktan sonra yemesi çok keyifli. Bu yıl da ürün bol maşallah. Şifalı olarak biliyoruz. Herkese afiyet olsun” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

TÜM HABERLER