© Haber Acıpayam 2022

Denizli-Aydın Otoyolu ilk sürücülerini ağırladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Denizli-Aydın Otoyolu'nun 60 ila 140'ıncı kilometreleri arasını içerisine alan bölümü bu sabah erken saatlerinden itibaren trafiğe açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, yap-işlet-devret modeliyle yürütülen proje çerçevesinde Aydın-Denizli Otoyolu'nda tamamlanan bölümünün hizmete alınmasına onay verilmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan ilan sonrası sabah erken saatlerde, Aydın-Denizli Otoyolu'nun 60 ila 140'ıncı kilometreleri trafiğe açıldı. Otoyolun 60-140. kilometreleri arasındaki (Kuyucak-Kocabaş Kavşakları arası) 80 kilometresi ana gövde, 9 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 89 kilometrelik kesimini araçlar kullanmaya başladı. Erişime kontrollü kara yolu olarak sabah saat 08.00’den itibaren trafiğe açılan bu kesime; yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletlerin girmesi yasak çerçevesinde tutulurken, bölgede mecburi asgari hız 40, azami hız da 140 kilometre/saat olarak bildirildi.

"Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”
Aydın'ın Nazilli ilçesine doğru yola çıkan Gökhan Doğan, “Biz de uzun süre bekliyorduk. Trafik çilesi vardı ve bu sona erdi. Bir an önce Aydın’a kadar yolun açılmasını bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

"Şu anda bizim için bulunmaz bir nimet"
Otoyolun Denizli'nin trafiğini rahatlatacağını anlatan Ramazan Koç ise, “Çoktandır bekliyorduk, şükür bugün açıldı. Şu anda bizim için bulunmaz bir nimet. Vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Denizli trafiğini de rahatlattı. Uzun süre yolda kalıyorduk ama artık bu yol ile zaman kaybımız olmayacak” diye konuştu.

"Uzun zamandır bekliyorduk"
Yol güzergahını çok beğendiğini dile getiren Doğan Can da, “Memleketimize ve ülkemize hayırlı olsun. Uzun zamandır bekliyorduk. Sabah erkenden geldik. Bu yolu merak ediyorduk. Gerçekten güzel olmuş” ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçiş ücretinin 60 TL olarak uygulanmaya başlandığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Cankurtaran’da yanan bölgenin ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde hafta sonu meydana gelen yangında zarar gören alanın ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı.

Buldan’da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin kısa sürede müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.

Kalınlaşan kalp damar duvarına alkolü tedavi

Denizli Özel Tekden Hastanesine nadir görülen bir kalp rahatsızlığı olan tıkayıcı kalp duvarı kalınlaşmasına bağlı nefes darlığı şikayetiyle gelen hasta, kalınlaşmış kalp duvarına saf alkol enjekte edilerek yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.

İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi

Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

TÜM HABERLER