Denizli, Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarını çok sevdi
ACIPAYAMProf. Dr. Göka ve Prof. Dr. Sayar’a yoğun ilgiDenizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırladığı ve her programı yoğun ilgi çeken Büyükşehir ile Kültür Buluşmaları bu kez PsikiyatristYazar Prof. Dr. Erol Gökave Prof. Dr. Kemal Sayar’ıkonuk etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin önde gelen bilim insanı, yazar, tarihçi ve sanatçı gibi değerli isimlerini Denizlililerle buluşturmaya devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin her bir programı yoğun ilgi çeken Büyükşehir İle Kültür Buluşmalarının bu haftaki konuğu Psikiyatrist Yazar Prof. Dr. Erol Gökave Prof. Dr. Kemal Sayar oldu. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Melis Başkanvekili Ali Değirmenci, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda hemşehrileriyle buluşan Denizlili yazar Prof. Dr. Erol Göka, çocukluk ve gençlik anılarından bahsetti. Gazze’de süren savaştan dolayı kalplerinin kırık olduğunu aktaran Prof.Dr. Göka, modern zaman insanının gündemi, sorunları ve psikolojileri hakkında konuşarak bireyselliğin toplum yaşamına olumsuz etkinlerinden bahsetti.
“İnsan adının görevi yeryüzünü onarmaktır”
Herkesin dünyayı bulduğundan daha güzel bırakmak sorumluluğu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kemal Sayar ise, “İnsan adının görevi yeryüzünü onarmaktır. Yeryüzündeki eksiği, gediği fark etmek ve eksik olanı yerine koymaktır. Çok fazla bireysel mutluluk üzerinde durduğumuz zaman toplumun, ülkenin ve dünyanın menfaatlerini gözardı edebiliyoruz” dedi.Yaklaşık 2 saat süren programın ardından sahneye davet edilen Başkan Osman Zolan, Prof. Dr. Erol Göka ve Prof. Dr. Kemal Sayar’a güzel program için teşekkür ederek, üzerinde Denizli horozu bulunan kaide verdi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.
Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor
Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.