© Haber Acıpayam 2022

Denizli, dans festivalini doyasıya yaşıyor

Dünya kültürleri Denizli’de buluşuyorBaşkan Çavuşoğlu: “Sanat, tüm dünyanın evrensel bir dilidir”Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali, üçüncü gününde İncilipınar Parkı, Sevindik, Akvadi ve Amfi Park’ta düzenlenen gösterilerle devam etti. Vatandaşların festival coşkusuna ortak olan Başkan Çavuşoğlu, “Sanat, tüm dünyanın evrensel bir dilidir” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 18'incisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali coşkusu üçüncü gününde,İncilipınar Parkı, Sevindik Mahallesi, AkvadiParkı ve KYK Amfi Park’ta düzenlenen gösterilerle devam etti. Binlerce vatandaşın akın ettiği programlarda vatandaşların festival coşkusuna Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu da eşlik etti. Halk dansları sanatçılarının renkli kıyafetleriyle adeta görsel bir şölene dönüştürdüğü programlara katılan binlerce vatandaş farklı ülkelerin sahnelediği kültür şölenini ilgiyle izledi. Katıldığı Akvadi ile KYK Amfi Park programlarında vatandaşlara seslenen Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, böylesine önemli bir festivali gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

 

“Sanat, tüm dünyanın evrensel bir dilidir”

 

Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, dünyanın farklı bölgelerinden gelen gruplarla birlikte Denizli’de barışısın ve sevginin dilini egemen kılmak için gayret ettiklerini söyledi. Başkan Çavuşoğlu, “Farklı renkleri, dilleri, inançları olan bu kardeşlerimizle beraber bu güzel festivali organize ediyoruz. Bu festivalin birçok anlamı var. Bu festival dünyanın farklı renklerini kardeşçe yaşayabilmelerinin en güzel örneklerinden biri, dünyanın barış ve birlik içerisinde yaşabilmesinin en önemli faktörlerinden biri sanattır. Sanatı icra ederken hiç kimse karşısındakini diline, dinine, ırkına, mezhebine bakmaz.Sanat tüm dünyanın evrensel bir dilidir” diye konuştu.

 

Festival tüm hızıyla sürüyor

27 Temmuz’a kadar Denizli’nin dört bir tarafında sürecek festival programı şöyle:

 

24Temmuz 2024 Çarşamba

Saat: 20.30 Sarayköy belediye önü

Saat: 20.30 Irlıganlı festival alanı

Saat 21.30 Buldan Alanyazı Meydanı

Saat 21.30 Karahayıt Festival Alanı

 

25Temmuz 2024 Perşembe

Saat: 20.30 Babadağlılar TOKİ

Saat: 21.00 Yenişehir Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu

Saat 21.30 Adalet Parkı

Saat 21.30 Esentepe Kapalı Pazaryeri

 

26 Temmuz 2024 Cuma

Saat: 20.30 Bozkurt Pazar Meydanı

Saat 21.00 Çardak Cumhuriyet Meydanı

Saat 21.00 Bağbaşı eski belediye hizmet binası önü

Saat 21.00 Zeytinköy Ticaret Borsası İlköğretim Okulu

 

27 Temmuz 2024 Cumartesi

Saat: 21.00 Gala Programı, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Özay Gönlüm Salonu

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

TÜM HABERLER