Denizli Devlet Hastanesi yeni tomografi cihazlarını yeniledi
ACIPAYAMDenizli Devlet Hastanesinde hastalıkların teşhisinde önemi çok büyük olan bilgisayarlı tomografi cihazı yenilendi. 3 cihazla tomografi hizmeti verilen hastanede yenilenen ve son teknoloji ürünü tomografi cihazları ile detaylı ve çok kapsamlı tarama yapılabiliyor.
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesini ziyaret ederek kurulumu tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan tomografi cihazını Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Erkaleli ve Hastane Yönetimi ile birlikte yerinde inceledi. Yenilenen cihazın daha az radyasyon ve daha kaliteli görüntüleme sağlayacak şekilde dizayn edilmiş teknolojilere sahip bir radyolojik görüntüleme sistemi olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “İlimizdeki kamu hastanelerinde gelişen teknoloji ile birlikte cihazlarımızı yenilemeye devam ediyoruz. Merkezde Denizli Devlet Hastanemizde 3, Servergazi Devlet Hastanemizde 1 ve Acıpayam, Tavas, Çivril ve Buldan İlçelerimizdeki devlet hastanelerimizde 1’er olmak üzere İlimizde 8 tomografi cihazımız var. Günlük ortalama 8 bin acil ve poliklinik muayenesi verilen Denizli Devlet Hastanemizde de daha önce almış olduğumuz eskiyen cihazımızın yerine Merkezi alımdan Bakanlığımız tarafından alınan yeni tomografi cihazımız geldi ve kurulumu yapıldı. 128, 32 ve 16 kesitlik tomografi cihazları ile birlikte ilimizin parkuru yenilenmiş oldu. Yeni cihazlarımız hastaya daha az radyasyon verip, daha hızlı çekim sağlayarak daha kaliteli görüntüleme sağlıyorlar. Bu cihazlar Hastanelerimizde verilecek sağlık hizmeti kalitesini artırmakta, hastalıkların teşhisinin daha hızlı ve etkin yapılmasına katkı sağlamaktadırlar. Denizli Devlet Hastanemizde yenilenen bu cihazla birlikte acil tomografi cihazı ve Dokuzkavaklar Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniğimizde bir tomografi cihazı olmak üzere 3 tomografi cihazı ile sağlık hizmeti sunulmaktadır. İnşallah hastalarımız buralardan şifa bulsunlar ve bölümde çalışan arkadaşlarımız da yeni cihazlar ile çok daha kolay tanı koyabilsinler. Hastanemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir otobüsleri sınav günü ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek olan öğrencilere ücretsiz olacak.
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.