Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden israfı önleme etkinliği
ACIPAYAMDenizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda kayıp ve israfının önlenmesine yönelik AVM’lerde etkinlikler düzenledi. Etkinliklerde, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, vatandaşları bilgilendirdi ve geri dönüşümlü çanta dağıttı.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından başlatılan, “Gıdanı koru, sofrana sahip çık” isimli kampanya kapsamında, Denizli’de bulunan AVM’lerinde gıda kayıp ve israfının önlenmesine yönelik etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinliklere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, vatandaşlara gerekli bilgilendirmeleri yaptı ve geri dönüşümlü çanta dağıttı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda kayıpları ve israfın önlenmesi, azaltılması ve yönetimi hususları dikkate alınarak, “Türkiye’nin Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine ilişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın” hazırlandığını belirten Erkaya, “Eylem planında, ilk aşamada gıda kayıpları ve israfını önlemek, ikinci aşamada mümkünse gıdayı kurtarmak ve yeniden dağıtmak, üçüncü aşamada insani tüketimi mümkün değilse hayvan yemi olarak kullanmak ilkeleri yer almaktadır” dedi.
“Üretilen gıdanın yüzde 33’ü israf”
Dünyada 821 milyon insanın açlıkla mücadele ettiğini dile getiren Başkan Erkaya, “Diğer çarpıcı bir rakam ise; her gün 25 bin insan açlık sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Günümüzde dünya üzerinde üretilen gıdanın yüzde 33’ ü kayıp ve israf olmaktadır. Ülkemizdeki toplam gıda israfı yılda 18 milyon 800 bin ton olarak hesaplanmıştır. Günlük üretilen ekmeğin 4 milyon 900 bininin israf edildiği, üretilen meyve ve sebzenin yarısında çeşitli kayıplar yaşandığı bilinmektedir. Lokanta, otel, restoran gibi toplu tüketim işletmelerinde durumun ciddiyeti iyice artmakta olup israf miktarı işletme başına yılda 4 ton 200 kilo gıda ve 2000 litre içecek rakamlarına ulaştığı görülmektedir” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır
Ege Bölgesi’nde kış turizminin yükselen yıldızı Denizli Nikfer Kayak Merkezi ile kentin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yenilenen yüzleri ve kışa özel atmosferleriyle 17 Ocak Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.
Burun eti sorununa radyo frekansla etkili çözüm
Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özer, Burun eti (konka) büyümesine bağlı nefes darlığı yaşayan hastalar için uygulanan radyo frekans yönteminin, kısa sürede tamamlanan ve günlük yaşama hızlı dönüş sağlayan etkili bir tedavi seçeneği sunduğunu belirtti.
Görme engelli bireyler bu kursta hem sosyalleşiyor hem de günlük hayatlarını kolaylaştırıyor
Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nin girişimleriyle Pamukkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görme engelli bireylere yönelik Beyaz Baston Kullanımı ve Bağımsız Hareket Kursu açıldı. Kurs, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.
Yemek borusu kanseri olan hastaya cerrahi operasyonla yeni yemek borusu yapıldı
Yutma güçlüğü şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 66 yaşındaki Şengül Korkmaz’a yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Yemek borusu alınan hastaya, midesinden yeni yemek borusu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.
Uçuruma yuvarlanan araçta bulunan 2'si çocuk 5 kişi yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkan bir otomobilin 30 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 2’si çocuk 5 kişi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
Denizli teleferikte yeni dönem kar manzarasıyla başlıyor
Denizli teleferik, kapsamlı bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 10 Ocak 2026 tarihinde yeniden hizmete giriyor. Açılışa özel olarak 10–16 Ocak tarihleri arasında Denizli teleferik ve Bağbaşı Yaylası vatandaşlara ücretsiz olacak.