© Haber Acıpayam 2022

Denizli’ konut satışları yüzde 26,1 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Ekim ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Denizli’ konut satışları yüzde 26,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2021 yılı Ekim ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Denizli’de konut satışları 2021 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,1 oranında artarak bin 649 oldu. Bu satışların 497’si ilk satış, bin 152’si ikinci el satış olarak gerçekleşti. Konut satışlarında, İstanbul 26 bin 041 konut satışı ve yüzde 19,0 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 bin 466 konut satışı ve yüzde 9,8 pay ile Ankara, 8 bin218 konut satışı ve yüzde 6,0 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 22 konut ile Hakkari, 45 konut ile Ardahan ve 84 konut ile Bayburt oldu. Denizli ise Türkiye genelinde yüzde 1,2’lik payla 22. sırada yer aldı.

İpotekli satışlar yüzde 18,9 arttı
Denizli’de ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,9 oranında artış göstererek 415 oldu. 415 ipotekli satışın 104’ü ilk satış, 311’i ikinci el satış olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 28 bin 049 konut ipotekli satış sonucunda el değiştirdi. Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 20,4 olurken bu oran Denizli için yüzde 25,2 olarak gerçekleşti.

Diğer satışlar yüzde 28,7 arttı
Denizli’de diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,7 oranında artış göstererek bin 234 oldu. Bu satışların 393’ü ilk satış, 841’i ikinci el satış olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 109 bin 352 konut diğer satış sonucunda el değiştirdi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

TÜM HABERLER