Denizli otobüs terminali bomboş kaldı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali korona virüs tedbirleri sonrası bomboş kaldı. Sadece şehir içi ulaşımın faaliyet gösterdiği terminalde birçok şehirlerarası ulaşım firması veznelerini kapattı. Valilikten alınan izin belgeleri olan vatandaşlar ise gidecek otobüs bulamıyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası şehirlerarası ulaşıma mücbir sebepler dışında yasak geldi. Vatandaşların ulaşım sağlaması için 81 il valiliğinde kurulan komisyonlardan alınacak izin belgeleri doğrultusunda seyahat etmesi sağlanacağı kararı alındı. Karar sonrası onlarca ulaşım firması illerde bulunan bilet satış ofislerini kapattı. İzin belgesi alan vatandaşlar ise gidecek otobüs seferi bulamıyor. Bilet almak için gelen vatandaşlar bilet bulamadan döndükleri ise gözlerden kaçmadı. Denizli otobüs terminalinde yayımlanan genelge sonrası birçok firma veznelerini kapattı. Yasağın ardından yoğun kalabalığı ile bilinen terminalde deyim yerindeyse in cin top oynuyor. Otobüs terminali esnafından Hacı İsmail Erdoğan, “Bugün yine hareketlilik olur diye düşündük. Fakat Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamadan sonra dün akşam 5’ten itibaren otobüsler durma kararı almışlar. Artık sadece izin belgesi doğrultusunda yolculuk yapılabiliyor. Şu anda yolcu olmadığı için biz de esnaf olarak kapatıp gitmeyi düşünüyoruz” dedi.
Birçok yazıhanenin kapattığı terminalde otobüs firması yetkilisi Nevzat Tan ise, “Ulaştırma Bakanlığından genelgeye göre ikinci bir emre kadar otobüslerin kalkması yasak. Zaten otobüs yok. Gördüğünüz gibi bütün yazıhaneler kapalı. Vatandaşlar taksiler ile gelip gidiyorlar. Özel araç tutuyorlar. Vatandaş valiliğe gidiyor izin alıp, geliyor. Benim izin kağıdım var diyor. İzin kağıdı var ama otobüs yok. Otobüs çıkmadıktan sonra izin kağıdı olsa ne olur, olmasa ne olur. Mühim olan otobüs. Yazıhaneler kapalı şu an. Bizim burada 3 tane yazıhanemiz var 3’ü de kapalı” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.
Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu
Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.
Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.
Cevizin başkenti artık Denizli
Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.