© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ TİYATROYA DOYDU

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 34.'sünü düzenlediğiDenizli Büyükşehir BelediyesiUluslararası Tiyatro Festivali sanatseverlerden tam not aldı. Sanatın ve kültürün başkenti Denizli’de düzenlenen festivale bu yıl 5’i yurtdışından olmak üzere toplam 23 tiyatro grubu katılırken, 400 dolayında tiyatro oyuncusu sahnelerde yerini aldı. 23 tiyatro grubunun 34 oyun sahnelediği festivalde Denizlililer 10 gün boyunca tiyatro sanatıyla iç içe olma imkanınıyaşadı. Denizli merkezin yanı sıra Acıpayam, Sarayköy, Çivril ve Tavas’ta tiyatro heyecanı doyasıya yaşandı.Festivalin kapanış oyunu ise Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda sergilendi. Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Bir Adam Yaratmak” adlı oyun ile festival perdelerini kapatırken, oyuna gelen tiyatroseverler muhteşem bir final izledi.

 

Kültür ve sanatın başkenti Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 34.’sünü gerçekleştirdikleri tiyatro festivalini keyifli bir şekilde sonlandırdıklarını anlatarak, "34. buluşmamıza özel 34 özel oyunDenizlili tiyatroseverlerle buluştu. Bu yıl birçok grup birbirinden güzel oyunlar sergiledi. Çocuklarımızın, gençlerimizin sanata olan ilgisini artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sanatın ve kültürün başkenti Denizli, kendisine yakışan bir organizasyonu daha layıkıyla gerçekleştirdi.Bize bu güzellikleri yaşatan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

TÜM HABERLER