© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de 2 mahalle 14 gün karantina altına alındı

Denizli’de korona virüs tedbirleri kapsamında 2 mahalle karantina altına alındığı belirtildi.
Denizli’nin Çardak ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında 2 mahallenin karantina altına alındığı bildirildi. Çardak Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, Kaymakam Ökkeş Furkan Karakurt başkanlığında Covid-19 tedbirleri kapsamında olağanüstü toplandığı belirtildi. Çardak ilçesinin Gemişli ve Gemişpınarı mahallelerinde pozitif vakalara rastlandığı ve alınan karar gereği karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Açıklanan kararda, “Gemişli ve Gemişpınarı mahallelerimizde korona virüs vakalarının artması nedeniyle, pandemi ile etkin mücadele ve hastalık yayılımının önlenmesi açısından mahallelerin 02.11.2020 tarih ve 18.00’den itibaren 14 gün giriş ve çıkışların kapatılarak karantinaya alınmasına ve karantina sonunda vaka durumunun değerlendirilmesine” karar verildiği açıklandı.
Öte yandan, ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin giriş ve çıkışlara izin vermediği, mahallelerin bağlantı yollarının ise kapatıldığı öğrenildi. Vatandaşların karantina süresi içerisinde zaruri ihtiyaçlar dışında evden çıkmayacağı ve sağlık kontrollerinin ise sağlık ekipleri tarafından izleneceği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

TÜM HABERLER