Denizli’de 2 müzede toplam 36 bin 632 eser
ACIPAYAM Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı Kültürel Miras istatistiklerini yayınladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre, Denizli’de 2 müze ve 3 ören yerini 2 milyon 887 bin 50 kişi ziyarette bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Kültürel Miras İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Denizli’de Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 2 müze 3 ören yeri olduğu açıklandı. Denizli’de 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 2 müze ve 3 ören yerini 2 milyon 371 bin 83’ü ücretli, 515 bin 967’si ücretsiz olmak üzere toplam 2 milyon 887 bin 50 kişi ziyaret etti. Denizli’de toplamda 131 bin 114 adet müze kart satıldı.
Denizli’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 2 müzede toplam 36 bin 632 eser bulunmaktadır. Denizli’de 1 tane özel müze var. Müzede toplam 2 bin 493 eser bulunmakta olup bu müzeyi toplam bin 377 kişi ziyaret etmiştir. Denizli’de müzelerin sorumluluğunda tek yapıdan oluşan 901 adet taşınmaz kültür varlığının yanı sıra 288 adet sit alanı bulunduğu açıklandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.