© Haber Acıpayam 2022

Denizli'de 250 genç otomotiv ve yazılım sektöründe yetişecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 250 gencin otomotiv ve yazılım sektöründe yetişmesini sağlayacak olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programının imzasını attı.

Bir dizi ziyaret ve program için Denizli'ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Başkan Zolan, ilk olarak Bakan Varank'a Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nda sergilenen Yatağan palası, Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan eserleri ve Denizli Sancağını anlattı. 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli Sancağı ile ilk direnişi başlattığından bahseden Başkan Zolan, Bakan Varank’a Denizli Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını anlattı. Ziyarette Bakan Varank, ev sahipliğinden ve yakın ilgilerinden dolayı Başkan Zolan'a teşekkür ederek, Denizli Büyükşehir Belediyesi şeref defterini imzaladı.

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Denizli projeleri imza töreni yapıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Denizli Projeleri imza töreni düzenlendi. İmza töreninde açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Denizli’ye değer katan projelerin açılışları ve tanıtım toplantılarını yapmak için kente geldiklerini ifade ederek, bereketli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

250 genç otomotiv ve yazılım sektöründe yetişecek
Denizli'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Bakan Mustafa Varank, sözlerine şöyle devam etti; "Bu açılışını yaptığımız projeler attığımız imzalar inşallah Denizli’yi çok daha üretken bir şehir haline getirecek. Önümüzdeki dönemde Denizli’de yapacağımız iki tane SOGEP projesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak gençlerimize eğitimler vereceğiz, onları nitelikli bir şekilde istihdama katılmalarını sağlayacağız. Otomotiv sanayisinde ve yazılım sektöründe yetiştireceğimiz yaklaşık 250 gencimiz inşallah bu program sonrasında Denizli’de istihdam edilecekler. Biz paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

Büyükşehir otobüsleri sınav günü ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek olan öğrencilere ücretsiz olacak.

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

TÜM HABERLER