Denizli'de 35 bin öğrenci ücretsiz yemek yiyecek
ACIPAYAM Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli'de 35 bin 113 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti sağlayacak.
Öğrencilerin akademik eğitimlerinin yanı sıra bedensel gelişimlerini de ön planda tutan Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli'de toplam 17 bin 165 öğrenci, ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyordu. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başladığı gün olan 6 Şubat Pazartesi günü çerçevesi genişletilen ücretsiz yemek uygulamasıyla 35 bin 113 öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Yeni uygulama ile taşımalı öğrencilerin bulunduğu okulların tamamına ve anaokulu ile anasınıfındaki öğrencilere ücretsiz yemek verilecek. Öğrencilere ücretsiz sunulan yemeklerin Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri tarafından hazırlanacağını belirten Müdür Ekici, "Öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için de Bakanlığımızca önlemler alındı. Buna göre, öğrencilerin yaş ve ihtiyaçları istikâmetinde beslenme planları çalışılacak. Öğünler kalori hesapları yapılarak hazırlanacak dedi.
"Hijyenik ortamlarda hazırlanan yemekleri sıcak ve lezzetli bir şekilde öğrencilerimize ulaştıracağız"
Bakanlığın sağladığı imkanları bir yatırım olarak değerlendiren Ekici, Bakanlığımızca eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak ve kapsayıcılığı güçlendirmek için çok ciddi sosyal politikalar uygulanıyor. Ücretsiz ders kitabı, ücretsiz yardımcı kaynak ve ücretsiz yemek uygulamaları ile geleceğimize en büyük yatırımı yapıyoruz. 6 Şubat Pazartesi günü itibariyle ilimizde toplam 35 bin 113 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti vermeye başlayacağız. Meslek liselerimizde son derecede hijyenik ortamlarda hazırlanan yemekleri sıcak ve lezzetli bir şekilde öğrencilerimize ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü
Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.
Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.