© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de 35 düzensiz göçmen ve 5 organizatör yakalandı

 Denizli’de yasa dışı geçişlerin engellenmesine yönelik olarak gerçekleştirilen denetimlerde yurt dışına kaçmayı planlayan 35 düzensiz göçmen ile 5 şüpheli yakalandı.

Türkiye’ye kaçak yollarla girerek yine aynı şekilde yurt dışına kaçmayı planlayan düzensiz göçmenlerin engellenmesi için Denizli'de de denetimler aralıksız olarak sürüyor. Çalışmalarda yasal kalış sürelerini ihlal eden, izinsiz çalışan ve ayrıca suça karışarak halkın huzurunu bozup, kamu düzeni, kamu güvenliği ve sağlığı açısından tehdit oluşturan yabancı uyruklu kişilere fırsat verilmiyor.

Denizli'de giriş çıkışlarında bulunan arama- kontrol noktalarında yapılan son denetimlerde yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptıkları ve aynı yöntemle Muğla üzerinden yurt dışına çıkmayı planladıkları tespit edilen 35 düzensiz göçmen ile bu kişilere yardım eden 5 organizatör yakalandı. İşlemleri tamamlan düzensiz göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, organizatörler hakkında ise “Göçmen kaçakçılığı” suçundan adli işlem başlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TÜM HABERLER