Denizli’de aranan 72 şüpheli tutuklandı
ACIPAYAMDenizli’de gerçekleştirilen ev, iş yeri ve apart denetimlerinde 130 farklı adres kontrol edildi. Denetim ve sorgulamalarda 76 bin 121 kişi sorgulanırken, aranması olan 72 şahıs ise tutuklandı.
Denizli’de gerçekleştirilen denetimler 8 ile 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında ev, iş yeri ve apart denetimlerinde 130 farklı adres kontrol edildi. Denetimlerde 76 bin 121 kişinin GBT ve UYAP sorgulamaları yapıldı. Yapılan denetimlerde bir eğlence mekanında 2 kadının konsomasyon olarak çalıştığı ve 1 kişinin sigortasız çalıştırıldığı tespit edilerek gerekli işlem yapıldığı belirtildi. 314 umuma açık istirahat ve eğlence yeri ile geçici konaklama yeri denetlendi. 3 fuhuş olayında 8 şahsa 11 bin 710 TL idari para cezası uygulandı ve ayrıca bir şahsa ise “Fuhşa Teşvik ve Aracılık Etmek” suçundan adli işlem yapıldı.
Acıpayam ilçesinde 6 İçkili mekânda yapılan denetimlerde, 15 bayanın konsomasyon yaptığı, yaşı küçük bir bayanın çalıştırıldığı, 5 yabancı uyruklu bayanın izinsiz olarak çalıştırıldığı tespit edilerek gerekli işlem yapıldı. Bir kahvehanede 6 şahsın kumar oynaması sonucu toplam 10 bin 914 TL idari para cezası uygulanmış, ayrıca bir şahsa “Kumar Oynanmasına Yer ve İmkan Sağlamak” suçundan adli işlem yapıldı. Geçici konaklama yerleri ve araç kiralama şirketlerine yönelik yapılan kontrol ve denetimlerde, 8 ayrı adreste bulunan toplam 130 apart dairesi kontrol edilerek 4 apart yetkilisine 66 bin 659 TL idari para cezası uygulandı.
Yapılan çalışmalar neticesinde; 9 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, 70 adet tabanca fişeği, 2 adet bıçak, 4 adet çalıntı motosiklet, 1 çalıntı altın yüzük, 1 çalıntı altın kelepçe, 6 paket çalıntı kaşar, dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı tespit edilen 49 bin TL ve 2 bin Euro para, 1 adet cep telefonu, kumar oyunlarında kullanıldığı tespit edilen 570 TL para ele geçirildi.
Ayrıca, il genelinde meydana gelen asayişe müessir olaylar ile adli makamlardan gelen yakalama müzekkerelerine istinaden yakalanan 72 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.