Denizli'de cep telefonlarına zararlı yazım yükleyerek dolandırıcılık yapan şebekeye operasyon
ACIPAYAMDenizli'nin de aralarında bulunduğu 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, ağlarına düşürdükleri kişilerin cep telefonuna link gönderip uzaktan zararlı yazılım yükleyen ve bu yöntemle banka hesaplarına erişerek dolandırıcılık yapan 8 şüpheli daha yakalandı.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, tuzağa düşürdükleri kişilerin cep telefonlarına internet linki göndererek uzaktan zararlı yazılım yükleyip, mobil bankacılık dolandırıcılığı yapan 24 kişiyi tespit etti. Operasyon için harekete geçen ekipler, Ankara merkezli İstanbul, Denizli, Antalya, Konya ve Kocaeli illerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonla ele geçirilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahipleri M.K., İ.D., İ.K., E.C.A., M.Ç., Y.Ö.T., O.Z., E.G., FP, S.K., A.A., T.T., F.Ş. isimli 13 şüpheliyi 17 Aralık 2021 tarihinde yakalayarak gözaltına alırken, diğer 3 kişinin yakalanması için de çalışma başlattı. Yakalanan şahıslardan S.K., E.C.A., M.Ç., M.K. ve İ.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, olayla ilgisi olan E.C.'nin de daha önce tutuklandığı için cezaevinde olduğu aktarıldı.
Gözaltına alınan şahısların alınan ifadelerinde banka hesaplarına komisyon karşılığında para yatırıldığını itiraf ettikleri öğrenildi. Para transferini gerçekleştiren kişilerin de peşine düşen polis ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takibin ardından 15 Şubat'ta A.D., R.K., M.K, E.O., İ.O., K.B., M.B. ve G.Ş. isimli 8 şahsı daha yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
İlk operasyondaki firari 3 kişiyi yakalamak için ise çalışmalar sürüyor.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.