Denizli’de dolu yağışı üzüm bağlarını vurdu
ACIPAYAMDenizli’de etkili olan dolu yağışı üzüm bağlarında zarara yol açtı.
Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen dolu yağışı üreticileri olumsuz etkiledi. İlçe merkezinin yanı sıra Yenicekent, Oğuz, Doğanköy ve Bölmekaya mahallelerindeki yetiştirilen üzüm bağlarında asma yapraklarına ve yeni yetişmeye başlayan üzümlere zarar verdi. Çekirdeksiz Sultaniye üzümünün bulunduğu bağlarda büyük ölçüde zararın oluştuğu görüldü. Özellikle gelişmekte olan üzümlerin büyük zarar gördüğünü ifade eden Buldan Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, “Yaptığımız tespitlere göre bağlarda yüzde atmış ila yüzde seksene varan zararlar var. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
Zararının büyük olduğunu ifade eden üretici Osman Erkan, “Bir anda bastıran dolu yağışı nedeniyle bağlarımızdaki asmalarımız büyük zarar gördü. Tam şu anda çiçek üstü dediğimiz durumdaydı. TARSİM den ve büyüklerimizden bizlere yardım eli uzatmalarını ve derdimize derman olmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti
Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.
Gümüşdere Obruğu yeniden suya kavuştu
Tavas ilçesine bağlı Gümüşdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gümüşdere Obruğu, son yağışların ardından yeniden suyla doldu. Yıllar sonra eski görünümüne kavuşan obruğun turizme kazandırılması hedefleniyor.
Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı
Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Denizli’de inşa edilecek 6 bin 370 konutun tamamı yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek" dedi.
Evde bakım personeli görev yolunda hayatını kaybetti
Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri personeli Kadriye Şakır, görev için çıktığı yolda geçirdiği trafik kazasının ardından bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
Denizli’de kayganlaşan yolda tırın dorsesi yola savruldu
Denizli’de etkili olan yağmur, trafik kazasını beraberinde getirdi. Denizli-Salihli karayolu üzerinde meydana gelen kazada, kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir TIR’ın dorsesi yola savruldu.
Kuruyemiş fabrikasında korkutan yangın
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde bulunan kuruyemiş fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi.