© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program

Denizli Valiliği ile Denizli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program hazırladı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nce tertiplenen program Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Programa Denizli Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, yürütme kurulu üyeleri ile engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Burada engelliler adına basın açıklaması yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Zeybek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yalnız olmadıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Zeybek, “İstatistiklere göre her 8 kişiden 1’i engellidir. Aileleri ve birlikte yaşadığı sosyal çevreyle beraber neredeyse toplumun yarısı engellilerle bir arada yaşamaktadır. Asıl engel insanlarımızın zihinlerindeki ön yargılardır. Toplumdaki her birey gibi eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz” dedi.  

 

Farkındalık yürüyüşü düzenlendi

 

Daha sonra katılımcıların beyaz güvercin uçurmasının ardından Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Vosvos Kulübü'nün klasik araçlarıyla eşlik ettiği yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri mehteran, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sundu. Vatandaşların ilgiyle izlediği programda öğrenciler muhteşem performansları ile ayakta alkışlanırken gösterileri büyük beğeni topladı.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TÜM HABERLER