© Haber Acıpayam 2022

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Denizli'de zabıta ekiplerinin kaldırımlara ürün, tabela ve varil gibi geçişi önleyecek ya da zorlaştıracak eşyaların konulmamasına yönelik başlattığı denetimler devam ediyor. Denetimlerini Saraylar Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda sürdüren zabıta ekiplerinin daha önce uyardıkları bir ayakkabıcı esnafıyla karşı karşıya geldiği son denetimde tartışma çıktı. Burhan Yılmaz'a ait mağaza girişindeki basamağın yanındaki boşlukta sergilenen ayakkabılar, zabıta ekipleri tarafından toplandı. Ürünlerinin götürülmesini engellemeye çalışan işletmeci ile zabıta ekipleri arasında gergin anlar yaşandı.
Ürünlerinin kaldırımda geçişe engel olmadığını ve mağazanın merdivenin sınırında sergileme yapıldığını söyleyen işletmecinin tüm çabalarına rağmen zabıtalar tarafından toplanan ürünler kamyonete yüklenerek götürüldü. İşletmeci ile zabıtalar arasında yaşanan gergin anlar ve ürünlerin toplanarak götürüldüğü anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Mallarına el konulan Burhan Yılmaz, "Bizim dükkânımızda alanımız küçük olduğu için kapının önüne ufak tefek mallar koyarak müşterinin dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili daha önce uyarıda bulundular, mallarımızı toparladık. Yine de zabıta ekipleri bir anda gelip mallarımıza el koydu. O mallar bizim sermayemiz. Esnaf olarak zaten ekonomik sıkıntıdayız. Biz burada işletmecilik yapma, istihdam sağlama derdindeyiz. Belediye ile bu kaldırım işgali yüzünden hep karşı karşıya geliyoruz. Çok defa ceza yazdılar, ödediğimiz ceza parası kazandığımız paradan daha yüksek. Bununla ilgili gerekli başvurularda da bulunduk, 'Bize yardımcı olun, bir sınır koyun oraya geçmeyelim, vatandaşı rahatsız etmeyelim ve geçişi engellemeyelim' dedik ama bugüne kadar bir sonuç alamadık. Bir anda gelip mallarımıza el koyup gittiler. Mağaza merdiveni bize ait olduğu için üzerindeki mallara el koymuyorlar ama iki merdiven arasında kalan boş yere koyduğumuz mala el koyuyorlar. Oradan zaten geçiş olmuyor, merdivenler var. Sadece orada merdiven olmadığı için mi ürünlerimize el konuluyor. Bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.

Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı

Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.

Acıpayam KETEM hizmete açıldı

Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.

Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş

Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.

Okul müdürünü üç çocuğunun gözü önünde vurduğu anları kayda aldırdı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde üç çocuğunu okula götürmek için arabasına bineceği sırada silahlı saldırıya uğrayan okul müdürü, bacaklarından yaralandı. Çocukların gözü önünde müdürü vuran saldırgan, o anları kayda aldırdı.

TÜM HABERLER