© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de geçen yıl 13,3 milyon muayene gerçekleştirildi

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 2022 yılında Denizli’de sağlık alanında yürütülen çalışmalar hakkında bir değerlendirme yaptı.

Denizli ili genelinde 13 milyon 348 bin 916 muayene gerçekleştirildiğini söyleyen Öztürk, tarama, kontrol ve sağlık kuruluşuna başvuruların zamanında yapılmasının önemini vurgulayarak, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir yıl diledi.
2023 yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulunarak açıklamalarına başlayan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, koronavirüs salgını ile birlikte yoğun geçen iki senenin ardından özellikle 2022 yılında sağlık sisteminin normal sistem içerisinde vatandaşlara hizmet sunmaya başladığını belirterek; “Koranavirüs salgını ile geçen mücadelede yoğun bir dönemi geride bıraktık. Adeta gecemizi gündüzümüze katarak mücadele verdik. Emek, katkı ve fedakârlıklarından dolayı tüm sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeni yılla birlikte ilimizde görev yapan 15 bin 251 sağlık çalışanıyla sağlık hizmetlerini en üst seviyeye çıkararak vatandaşlarımızın yaralarına derman olmaya, şifa dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

2022 yılında il genelinde yapılan toplam muayene, poliklinik muayene sayıları, acillere yapılan başvuru sayıları, ameliyat ve doğum sayılarına değinen Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “1. Basamak sağlık kuruluşlarımızda 6 milyon 795 bin 670, kamu, üniversite, özel hastanelerinde 1 milyon 710 bin 255’i acil olmak üzere 6 milyon 553 bin 246 muayene ile birlikte 2022 yılında il geneli 13 milyon 348 bin 916 muayene gerçekleştirilmiştir. Yine il geneli 236 bin 65 hasta yatışı, 182 bin 143 ameliyat, 12 bin 316 doğum da ilimizdeki hastanelerde yapılmıştır. Hastanelerdeki müracaatlarda tüm muayenelerin yüzde 56’sı, acil muayenelerin yüzde 70’i kamu hastanelerimizde gerçekleşmiştir. Yine kamu hastanelerimizde 2022 yılında 84 bin 622 hasta yatışı, 77 bin 667 ameliyat yapılmıştır. Bu ameliyatların 27 bin 302’si yani yüzde 35’i A,B,C grubu dediğimiz büyük ve orta ameliyatlardır” dedi.

Denizli sağlık yatırımlarıyla parlıyor
2022 yılında Denizli’ye Halk Sağlığı Laboratuarı, Acıpayam’a İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi, Buldan’a Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarını kazandırdıklarını belirten Uz. Dr. Berna Öztürk 2023 yılının Denizli’de sağlığın zirve yaptığı bir yıl olması temennisinde bulunarak; “Aile Sağlığı Merkezlerimiz, acil sağlık hizmetleri istasyonlarımız planlama dahilinde yenileniyor.İl merkezinde Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde olmak üzere 2 Sağlıklı Hayat Merkezimizin yanında 2022 yılında Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezimiz hizmete başlamış oldu. Tavas’ta çok yakında temeli atılacak olan binamızda İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte yeni bir Sağlıklı Hayat Merkezinin daha hizmete geçmesi planlamalarımız arasında. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız projelerimizi 2023 yılında da büyük bir kararlılıkla devam ettirmeyi planlıyoruz. KETEM’lerimizin yanı sıra özellikle 2021 yılında ilimize kazandırdığımız Mobil Kanser Tarama aracımızla birlikte kanser taramalarımıza aktif bir şekilde devam ediyoruz. Pembe Şehir projemiz, yine organ bağışı sayısını arttırmak için başlattığımız Her Bağış Yeni Bir Hayat projemiz ve sağlık okuryazarlılığında Denizli tüm Türkiye’ye örnek bir il olsun istiyoruz. Ayrıca 1. Basamak sağlık kuruluşlarımızda yürütmüş olduğumuz gebe-bebek izlemleri, yenidoğan taramaları, kronik hastalık takiplerimizle birlikte kanser taramalarının zamanında yapılması önem arz etmekte olup, bu vesileyle bir kez daha tüm vatandaşlarımızı sağlık kontrollerini ve taramalarını zamanında yaptırmaya davet ediyor, hepimize sağlıklı bir yıl diliyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

TÜM HABERLER