Denizli’de hastalar için geliştirilen kumaş fuarın gözdesi oldu
ACIPAYAMDenizli’de teknik tekstil tasarım ve üretimi yapan firma tarafından 4 yıllık çalışma sonucu yatalak hastalar ve tekerlekli sandalyeye bağımlı omurilik felçlileri için geliştirilen ürün, Almanya’da düzenlenen Heimtextil Techtextil 2022 Fuarında ilgi gördü.
Bası yaralarını önleyici özelliğiyle yatalak hastalar ve tekerlekli sandalyeye bağımlı omurilik felçlileri için geliştirilen kumaştan dikilen yastık kılıfı, çarşaf, minder, kolluk, dizlik, topukluk ve çoraplar, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Heimtextil Techtextil 2022 Fuarında tanıtıldı.
Geliştirilen kumaştan üretilen ürünlerin aşırı terleme şikayeti olanların da rahatlıkla kullanabileceğini anlatan teknik tekstil tasarımcısı Dr. İsa Dal, “Bu özel kumaş 4 yılda geliştirilen, yüksek teknolojili ve ödüllü tıbbi bir teknik tekstil ürünüdür. Aynı zamanda aşırı terleme rahatsızlığı olanların kullanabileceği üst sınıf yastık kılıfı ve çarşaftan oluşan bir tekstil ürünüdür. Bir alt tekstil katmanından ve yepyeni bir yüksek teknoloji elyafında tasarlanmış esnek bir üst kumaş katmanından oluşur. Bu kombinasyon daha iyi hava sirkülasyonu sağlar. Oluşan nem derhal emilir ve deriden çıkarılır. Geliştirdiğimiz kumaşımız pamuktan iki kat daha fazla nem çeker. Yüksek nefes alabilirliği sayesinde hızla teri uzaklaştırır. Hızlı kurur. yüzde100 pamuklu çarşaflara göre iki kat daha fazla ısı emilimi sağlar. Yüzde100 pamuklu tabakalara göre yüzde 30 daha yüksek su buharı geçirgenliğine sahiptir. Esnek üst kumaş, dolayısıyla daha az sürtünmeye neden olur. Kullanımı kolaydır ve yıkanabilir” dedi.
İlginizi Çekebilir
Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı
Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.