© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de iki yabancı Müslüman oldu

Denizli’de biri Alman diğeri Taylandlı iki yabancı, düzenlenen ihtida merasimlerinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

Müslüman olmak istediğini belirterek Denizli İl Müftülüğüne müracaat eden Tayland vatandaşı Miss Jidapha Parasee için ihtida merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İslam dini hakkında bilgiler verdi. Müftü Pamuk’un bilgilendirmesinin akabinde Miss Jidapha Parasee, şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Pamuklu, merasim sonunda Miss Jidapha Parasee'ye İhtida Belgesi ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini yayınlar hediye etti.

Müslüman olmak istediğini belirterek Çivril İlçe Müftülüğüne müracaat eden Almanya vatandaşı Jörg Stafen için de Denizli Çivril Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında İlçe Müftüsü Muhammet Çörekçi’de İslam dini hakkında bilgiler alan Jörg Stafen, şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İslamiyet dinini seçerek “Yavuz” ismini alan Jörg Stafen’e, Müftü Muhammet Çörekçi tarafından İhtida Belgesi ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini yayınlar hediye edildi.

İlginizi Çekebilir

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

TÜM HABERLER