Denizli’de kısıtlama sona erdi, vatandaşlar soluğu sokakta aldı
ACIPAYAMDenizli’de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar sokağa akın etti. Caddeler ve kent meydanındaki insan kalabalığı drone ile havadan görüntülendi.
Denizli’de 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar sokaklara akın etti. 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı'nda korona virüs öncesini aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlar banka işlemleri için sıraya girerken, güneşin açması ile caddelerde gezen vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına kimi zaman uydu, kimi zaman ise kurallara uymayarak sohbet etti. 4 günlük kısıtlama boyunca sadece görevli araçların bulunduğu yollarda ise bir anda yoğun trafik oluştu. İl Emniyet Müdürlüğünün kent genelinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. PTT sırasında bekleyen Serhat Sertoğlu, “4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından normal bir durum kalabalık olması, zaten piyasa durdu. Gördüğümüz kadarıyla sosyal mesafeye uyan yok, maske takmayan da çok” dedi.
“9’dan bu yana sırada bekliyorum, bel fıtığım var, okey oynuyorum”
PTT sırasında bekleyen bir diğer vatandaş Ahmet Tez ise, sırada beklemek yerine bankamatiğin önüne oturarak sırasının gelmesini beklediğini belirtti. Beklerken okey oynayan Tez, “Saat 9’dan bu yana sırada bekliyorum, sırada bekleyenlere söyledim bel fıtığım var, beni idare edin dedim. Okey oynuyorum, buna mecburum, benim için bilimsel zaman geçsin diye oynuyorum. Strese girmeyelim diye oynuyorum” dedi.
Kısıtlama kapsamında 4 gündür kapalı olan işletmelerin önlerinde ise uzun kuyruklar oluşurken, bazı noktalarda vatandaşlar sosyal mesafe kurallarını ihlal etti.
İlginizi Çekebilir
Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı
Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.