© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de kuvvetli yağış bekleniyor

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli'de yarın beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı tahmini üzerine uyarıda bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Denizli bölge için günlük hava durumu tahmin raporuna göre, 12 Ekim 2021 sabah erken saatlerinde bölge genelinin parçalı çok bulutlu, hava sıcaklığının 3-5 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın ise güney yönlerden orta kuvvette esmesi beklenirken öğle saatlerin doğru havanın bekleniyor. Denizli'de meteorolojinin tahminlerine göre Salı ve Cuma günü yağmur yağışı bekleniyor. Gelen son verilere göre Denizli’nin çok sayıda ilçesinde yağış olacak. Denizli, Salı gününden itibaren güneyden gelecek olan yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yeni haftada hava tahmin raporlarını açıkladı. Meteoroloji verilerine göre Türkiye'nin batı kesimleri Salı gününden itibaren Güneyden gelecek olan yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek.

Hava sıcaklığının 4 ila 6 derece düşeceği hafta ortasından itibaren Denizli genelinde yağış etkili olması beklenen yağış ilçelerinde de yağması bekleniyor. Pazartesi günü 28 dereceye çıkacak olan il genelinde Salı günü ise bazı noktalarda 24 derece olacak. Meteoroloji verilene göre Salı günü öğleye doğru ise kuvvetli yağış olacak, yağışlı sistem Cuma ve Cumartesi günüde etkili olması tahmin ediliyor. Meteorolojinin açıklamasına göre "Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına saatte 50-70 kilometre şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

İlginizi Çekebilir

Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı

Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

TÜM HABERLER