Denizli’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı 500 bin 634 oldu
ACIPAYAMDenizli'de motorlu kara taşıtları sayısı 500 bin 634 oldu. Kentteki motosiklet sayısı da bir önceki yıla göre 20 bine yakın arttı.
Motorlu Kara Taşıtları verilerine göre, 2023 yılı sonu itibarıyla motorlu kara taşıtı sayısı Denizli'de 500 bin 634 oldu. Bu araçların 234 bin 548'ini otomobil, 102 bin 237'sini motosiklet, 75 bin 872'sini kamyonet, 62 bin 30'unu traktör, 13 bin 287'sini kamyon, 7 bin 333'ünü minibüs, 3 bin 932'sini otobüs ve bin 395'ini özel amaçlı araçlar oluşturdu. İllere göre devri yapılan motorlu kara taşıtlarının sayısına bakıldığında TÜİK verilerine göre, aralık ayında Denizli'de 11 bin 709 motorlu kara taşıtının noterde yapılan işlemle devredilip el değiştirdiği görüldü. Bunlardan 7 bin 420'sinin otomobil, 239'unun minibüs, 102'sinin otobüs, bin 974'ünün kamyonet, 216'sının kamyon, 910'unun motosiklet, 23'ünün özel amaçlı araç ve 825'inin traktör olarak kayıtlarda yer aldı.
Motosiklet sayısında bir yılda 20 bine yakın artış oldu
Denizli'de 2023 yılı aralık ayı sonu itibarıyla motorlu kara taşıtlarının sayısı kasım ayı sonuna göre 3 bin 33 artarken, kentte aralık ayı sonu itibarıyla bir ayda motosiklet sayısında bin 741, otomobil sayısında 859, traktör sayısında 216, kamyonet sayısında 188, minibüs sayısında 18, otobüs sayısında 6, özel amaçlı araç sayısında 3, kamyon sayısında 2 artış yaşandı. Denizli'de yılı sonu itibarıyla toplam 464 bin 481 motorlu kara taşıtı olurken, bunların 223 bin 335'ini otomobil, 82 bin 901'ini motosiklet, 73 bin 504'ünü kamyonet, 59 bin 374'ünü traktör, 13 binini kamyon, 7 bin 191'ini minibüs, 3 bin 905'ini otobüs ve bin 271'ini özel amaçlı araçlar oluşturuyordu. Denizli'de 2023 yılında bir önceki yıla göre motosiklet sayısındaki artış 19 bin 336 olarak gerçekleşti.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.