© Haber Acıpayam 2022

Denizli'deki 5 orman yangını tamamen söndürüldü

 Denizli Valiliği kentte meydana gelen orman yangınlarına ilişkin son durumları açıkladı. Yapılan açıklamada 3 gün ardı ardına yaşanan yangınlarının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada “Günlerdir ülkemizin yüreğini yakan ve Denizli’mizi de etkisi altına alan orman yangınları gerin üzüntüye neden oldu. Pazartesi günü ilimiz Buldan İlçesi Türlübey mevkiinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alınmış, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir. Salı günü ilimiz Tavas ilçesi Pınarlık mevkiinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alınmış, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir. Çarşamba günü ilimiz Sarayköy İlçesi Yeşilyurt mevkiinde çıkan orman yangını ekiplerin hızlı bir şekilde müdahalesi ile büyümeden söndürülmüştür. Çarşamba günü ilimiz Tavas ilçesi Tekkeköy mevkiinde çıkan orman yangını ekiplerin hızlı bir şekilde müdahalesi ile büyümeden söndürülmüştür. Çarşamba günü ilimiz Buldan ilçesi Karaköy mevkiinde çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alınarak söndürülmüş, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir” ifadelerini yer aldı.

Denizli’de devam eden yangın olmadığını belirten açıklamanın devamında ise “Halen Denizli ilimiz sınırları içerisinde devam eden alevli bir yangın bulunmamakta olup, Devletimizin tüm imkânları seferber edilerek, halkımızın da üstün gayretleri ile Orman yangını meydana gelen alanlarda, soğutma çalışmaları ve gözetim faaliyetleri devam etmektedir. Ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinesinde yangın söndürme helikopteri ile tüm alanlar havadan kontrol edilmektedir. İlimizde şuana kadar meydana gelen Orman yangınları sebebi ile etkilenen, maddi zarar gören ve boşaltılan yerleşim yeri bulunmamaktadır. Bu vesileyle, Denizli ilindeki Orman yangınları ve diğer hususlar ile ilgili olarak sadece Valiliğimizden yapılan açıklamalara itibar edilmesini önemle rica ederiz” ifadeleri kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.

5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.

Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü

Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.

TÜM HABERLER