© Haber Acıpayam 2022

Denizlili milli güreşçi Karadeniz Avrupa 2’ncisi oldu

Polonya’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 97 kiloda mindere çıkan Denizlili milli güreşçi Süleyman Karadeniz, Avrupa ikincisi olarak Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Süleyman Atlı ile gümüş madalya alan Süleyman Karadeniz’i tebrik etti.

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında Denizlili milli gururumuz Süleyman Karadeniz ilk gün mindere çıktı. Serbest stil 97 kilogramda ilk turda Moldovalı Radu Lefter’i 10-0 sayı tuşuyla, çeyrek finalde Azerbaycanlı Shamil Zubariov’u 6-4, yarı finalde ise Gürcü Elizbar Odikadze’yi 7-5 yenen Karadeniz finale yükseldi. Şampiyonanın ikinci günü gerçekleşen finallerde Rus sporcu Zhabrailov ile karşılaşan Süleyman Karadeniz, baştan sona nefes kesen maçta son saniyelerde verdiği puanlarla 6-4 kaybederek Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Geçtiğimiz ay Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri’nde elde ettiği başarıyla olimpiyat kotası alan Süleyman Karadeniz yükselen formuyla dikkat çekiyor. İkinci kez Avrupa Şampiyonluğunu çok istediğini ama nasibinde gümüş madalya olduğunu ifade eden Milli Güreşçi, Tokyo Olimpiyatlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğinin sözünü verdi.

“Avrupa Şampiyonası’nda aldıkları madalyalarla bizlere büyük mutluluk yaşattılar”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Süleyman Atlı ile gümüş madalya alan Süleyman Karadeniz’i tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi; “Polonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 57 kiloda altın madalya kazanan Süleyman Atlı ile 97 kiloda gümüş madalya kazanan Süleyman Karadeniz’i kutluyorum. Daha önce katıldıkları şampiyonalarda kazandıkları başarılar ile bizleri gururlandıran sporcularımız, bu kez de Avrupa Şampiyonası’nda aldıkları madalyalarla bizlere büyük mutluluk yaşattılar. Sporcularımızın başarılarında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”

İlginizi Çekebilir

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu

Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.

Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.

Cevizin başkenti artık Denizli

Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.

Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı

Denizli'nin Çameli ilçesinde, 7 gün boyunca bir birinden farklı etkinliklerle sürecek olan 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali büyük bir heyecan ve katılımla başladı.

Kişiye özel tarama yöntemleri ve hasta takibi kanserde hayat kurtarıyor

Kanser vakalarında hastaya özel tarama ve risk profili oluşturulmasının tedaviyi başarıya ulaştırdığını belirten Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, "Hasta takibi, yalnızca tedavinin başarısını değil, hastanın yaşam kalitesini de doğrudan etkiler" dedi.

TÜM HABERLER