Denizli’nin en büyük sergisi açıldı
ACIPAYAMBüyükşehir’den kursiyer ve eser sayısıyla rekor sergi1.914kursiyerinin 5.250adet el emeği eseri göz kamaştırdıDenizli Büyükşehir Belediyesinin cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya 53 farklı branşta verdiği ücretsiz kurslarda eğitim alan 1.914 kursiyerin 5.250 adet el emeği göz nuru eseri göz kamaştırdı. Kursiyer ve eser sayısının bir rekor olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Değerlerimiz sizlerin elleriyle geleceğe taşınacaktır” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya kadar 53 farklı branşta verdiği ücretsiz kurslarda eğitim gören bin 914 kursiyerin el emeği göz nuru 5 bin 250 adet eserinin yer aldığı 6. Karma Sergi açıldı. “Geçmişin Altın İzleri Geleneksel Türk El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" adıyla beğeniye sunulan sergi Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılış törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Serhat Akbulut ve Ömer Faruk Özer, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada göreve geldikleri ilk günden beri sadece klasik belediyecilik faaliyetlerini gerçekleştirmediklerini spor, sanat ve kültürle ilgili de pek çok yatırım yaptıklarını belirterek, "İnsanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz gayret sarf etmeye devam ediyoruz” dedi.
“Bu bir rekor”
Hedeflediklerinin çok ötesine geçerek bin 914 kursiyere,53 farklı branşta geleneksel Türk el sanatları eğitimleri verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, “5 bin 250 adet eserle sergimizi açtık. Bu bir rekor.Öncelikle hanım kardeşlerim sizlere çok teşekkür ediyorum. Çok çalışkan ve gayretlisiniz. Alın teriyle, göz nuruyla en üst seviyede eserler ortaya çıkarıyorsunuz. Beyefendi kursiyerlerimiz de var, onlara da teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Zolan,sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada en önemlisi de, atalarımızdan bizlere kalan bu güzelliklerin kaybolmasına müsaade etmemektir. Değerlerimiz sizlerin elleriyle geleceğe taşınacaktır. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.26 Mayıs’a kadar gezilebilecek sergiye tüm vatandaşları davet eden Başkan Zolan, konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesereksergiyi gezdi, eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.
Sergide alışveriş yapılabiliyor
Cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya kadar 53 farklı branşta 5 bin 250 eserin beğeniye sunulduğu sergide kursiyerler eserlerini satarak ev ekonomilerine de katkıda bulunuyor. Öte yandan kadınların özenle hazırladığı Denizli’nin yöresel tatları da sergide yer alıyor. Tarihi Nuzhet Sürücü Evi, Tarihi Atalar Evi, Yenişehir Seramik Atölyesi, Yenişehir El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Gerzele El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi,Karahasanlı El Becerileri Kurs Merkezi, Kayıhan Sosyal Etkinlik Merkezi, Aktepe Sosyal Etkinlik Merkezi ve Genç Denizli Tarihi Merzeci Evi El Sanatları ve Kurs Merkezi’nde eğitim alan bin 914 kursiyerin 5 bin 250 eseri sergide yer alıyor.
İlginizi Çekebilir
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.