Denizli’nin mor bahçesinde lavanta hasadı yapıldı
ACIPAYAM Denizli’de, Merkezefendi Belediyesi tarafından dikilen lavantaların hasadı yapıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bugün özenle yetiştirdiğimiz bahçemizin gelecek dönemlerde daha gür yetişmesi için hasat işlemlerimizi tamamladık” dedi.
Merkezefendi Belediyesi ilçe genelindeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Yenişafak Mahallesi’ne kazandırılan lavanta bahçesinde bitkilerin hasadı yapıldı. Bu yıl baharın gelmesiyle birlikte bahçede gerekli temizlik ve bakımı yapıldıktan sonra 15 bin adet lavantanın hasadı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Toplanan lavantalar yağı çıkartıldıktan sonra şişelenecek ve Merkezefendi Lavanta Bahçesi’nin kokusunu taşıyacak.
Yaklaşık 35 dekarlık alandan oluşan ve ikinci kez hasadı yapılan Lavanta Bahçesi, Merkezefendi’ye renk katmaya ve seyir terasları, yürüyüş yolları, otopark alanı, salıncak, masa, televizyon ve resim çerçevesi gibi objelerle birlikte vatandaşa hizmet etmeye devam edecek.
“İlçemize görsel olarak büyük katkı sağlıyor”
Lavanta bahçesinin kokusu ve rengiyle Merkezefendi’yi değiştirdiğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Lavantalarımız, ilçemize görsel olarak büyük katkı sağlıyor. Hem doğal güzellik hem de kurak toprakları üretime dönüştürmek için hayata geçirdiğimiz lavanta bahçemiz, ilçemizi güzelleştiriyor. Yaz boyunca ziyaretçilere açık tutulan ve hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği, bol bol fotoğraf çektirdikleri lavanta bahçemizde hasat yapıldı. Bugün özenle yetiştirdiğimiz bahçemizin gelecek dönemlerde daha gür yetişmesi için hasat işlemlerimizi tamamladık. İlçemizi daha da güzelleştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.