© Haber Acıpayam 2022

Doğa ve çevre dostu Büyükşehir

Büyükşehirçevreci okulları ödüllendiriyor27 okul, 2.655 kg atık pil topladıToprağı zehirlenmekten kurtardılar Doğa ve çevreye olan duyarlılığın küçük yaşlarda zihinlere kazınması için farkındalık oluşturmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, en fazla atık pil toplayan okulları ödüllendirmeye devam etti. Bir pilin 4 metreküp toprağı zehirlediği belirtilirken, öğrenciler örnek kampanya ile 2.655 kg atık pil toplayarak doğa ve çevrenin korunmasına katkı sağladı.

Sıfır atık ve geri dönüşüm konularında duyarlılığı arttırmak ve çevre bilincini erken yaşlarda aşılamak isteyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okulları ödüllendirmeyi bu yılda sürdürüyor.Denizli Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Atık Pil Toplama Kampanyası”nakent genelinde 27 okul katıldı. Kampanyaya katılan okulların topladığı toplam 2.655 kg atık pilDenizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince teslim alındı. Sıfır atık kapsamında düzenlenen yarışmada atık pil toplayarak çevre kirliliğinin önlenmesine en fazla katkıda bulunan okullar ödüllendirildi.

 

Doğa ve çevre için

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Kamile Akın ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci dereceye giren okullara hediyelerini teslim etti, bir adet pilin yaklaşık 4 metreküp verimli toprağı kirlettiği, bu bilinçle kampanyaya katkı sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. Doğa ve çevreye olan duyarlılığın küçük yaşlarda zihinlere kazınması için farkındalık oluşturulmak istendiği belirtilirken, benzer projelerin sürdürüleceği ifade edildi. Yarışma kapsamında daha fazla atık pil toplayarak dereceye giren okullara spor setleri ödül olarak teslim edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir yandan israfın önüne geçilmesini sağlarken diğer yandan da çevre bilincini oluşturmak adına okullarda eğitim ve yarışmalar düzenleyerek gençlere daha temiz ve yaşanılabilir bir gelecek bırakmak adına benzer çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Tezgahlarda 10 liraya satılan Acıpayam kavunu tescillendi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yetişen ve uygun fiyatıyla tüketicisini memnun eden Acıpayam Kavunu coğrafi işaret alarak tescillendi.

Denizli'den Elon Musk’a rakip çıktı

Denizli’de Elon Musk’a taş çıkaran vatandaş, Tesla’nın Cybertruck videolarından ilham alarak, boş vakitlerinde hurda malzemeleri değerlendirip evinde tek kişilik elektrikli bir pick-up üretti.

Acıpayam KETEM hizmete açıldı

Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.

Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş

Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.

TÜM HABERLER