Dr. Kamil Aykal; “Vertigo kadınlarda daha çok görülüyor”
ACIPAYAM Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bülent Kamil Aykal, son zamanlarda özellikle kadınlarda daha sık görülen Vertigo (baş dönmesi) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Pozisyona bağlı baş dönmelerinin çeşitli sebepleri olduğuna değinen Dr. Aykal, “Özellikle kafa travması, denge siniri intihabı, üst solunum yolu enfeksiyonları, uzun süreli orta kulak enfeksiyonları, migrenler, uzun süreli yatak istirahatleri ve sık sık gerçekleştirilen kara ve hava yolculukları vertigonun( baş dönmesinin) en önemli nedenleri arasındadır” dedi.
Mide bulantısı, kusma ve sersemlik oluşturuyor
Vertigo’nun sıklıkla ani baş hareketleri, yatakta sağa sola dönerken baş dönmeleri ile kendini gösterdiğine değinen Dr. Aykal, yataktan kalkarken, yukarıya bakarken ya da baş arkaya atıldığında baş dönmesinin şiddeti artar, bu şiddetli ağrılara mide bulantısı, kusma ve sersemlik eşlik eder” dedi.
Vertigo’nun her yaşta görülebileceğine sıklıkla orta yaş kadınlarda daha çok görüldüğünü aktaran Dr. Aykal, “İç kulak denge sistemindeki otolit denilen kristallerin olması gereken yerden kopup başka yere gitmesine bağlı olarak baş dönmesi ortaya çıkar ve bu baş dönmeleri kronik hale gelir. Hastaların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bu baş dönmeleri, birtakım manevralar ve baş egzersizleri ile tedavi edilebilir” dedi.
“Bu belirtileri taşıyanlar mutlaka bir hekime görünmeli”
Baş dönmesi şikayetinin hafife alınmaması gerektiğine de değinen Özel Denizli Cerrahi Hastanesi KBB Uzmanı Dr. Aykal vertigo türevi tüm baş dönmelerinin hekim gözetiminde tedavi edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.
İlginizi Çekebilir
Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı
Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.