Dünyanın en küçük dokuma tezgahları burada
ACIPAYAMBüyükşehir'den Minyatür Dokuma Tezgâhları SergisiDenizli Büyükşehir Belediyesi dünyanın en küçük dokuma tezgahlarının yer aldığı Minyatür Dokuma Tezgâhları Sergisi’ni Denizlililerle buluşturdu. Babadağ’dan Uzakdoğu’ya Arjantin’den özel ahşap dokuma tezgahlarınaDenizli’nin binlerce yıllık tekstil sektörünü de yansıtan 28 minyatür eser 14 Aralık’a kadar gezilebilecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, tekstilin başkenti Denizli’de dünyanın en küçük dokuma tezgahlarının yer aldığı Minyatür Dokuma Tezgâhları Sergisi’ni vatandaşlarla buluşturdu.El sanatları ustası, Babadağlı Abdullah Yurtsever’in hiçbir teknolojik yardım almadan tamamen el yapımı olarak uzun yıllar içinde imal ettiği, Babadağ’dan Uzakdoğu’ya Arjantin’den özel ahşap dokuma tezgahlarına dünyanın çeşitli bölgelerindeki dokuma tezgahlarının birebir minyatürlerinin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi. Turan Bahadır Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 75 yaşındaki Abdullah Yurtsever serginin açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul’da doğup büyüdüğünü anlatarak Babadağlı dokumacı bir aileden geldiğini söyledi. Emekli olduktan sonra dokuma tezgahlarına merakının daha da arttığını anlatarak, küçükken ailesine ait gördüğü dokuma tezgahlarının minyatürlerini yapmaya başladığını kaydeden Yurtsever, tekstilin başkenti Denizli’de sergisini açmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.
Denizli 175 ülkeye ihracat yapıyor
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, tekstilin temelinde dokuma tezgahları olduğunu işaret ederek, “Denizli eğer bugün tekstilin başkenti ise bunda en büyük etken dokuma tezgahlarının burada imal edilmesi ve işletilmesidir” dedi. Geçmişte dokuma işlerinin bu tezgahlarla evlerde yapıldığını, bugün ise Denizli’deki tekstil fabrikalarıyla dünyanın 175 ülkesine ihracat yapıldığını anlatan Başkan Osman Zolan, “Tekstil üretiminde öncülük yapmış, katkı vermiş herkese teşekkür ediyor, Hakkın rahmetine kavuşanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Sergi 14 Aralık’a kadar gezilebilecek
El sanatları ustası Denizlili Abdullah Yurtsever’e emekleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Zolan, serginin tekstilin başkenti Denizli’de açılmasının ayrı bir mutluluk olduğunu kaydederek, hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Babadağ’dan Uzakdoğu’ya Arjantin’den özel ahşap dokuma tezgahlarınaDenizli’nin binlerce yıllık tekstil sektörünü de yansıtan 28 minyatür eser 14 Aralık’a kadar gezilebilecek.
İlginizi Çekebilir
Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı
Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.