© Haber Acıpayam 2022

Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi’nden büyük başarı

 Denizli’de proje okulu olarak faaliyet gösteren Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi e-Twinning’te en büyük ödül olan Avrupa birinciliğini kazandı.
Denizli Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesinin kurucu ortağı olduğu eTwinning projesi "Climate Volunteers" le e-Twinning’te en büyük ödül olan Avrupa ödüllerinde, 16-19 yaş kategorisinde en iyi proje ödülüne layık görüldü. İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, elde ettikleri başarı ile Denizli’yi ve ülkemizin adını Avrupa düzeyinde duyuran Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Taşkın Osman Yıldız, Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Arslan ve İngilizce Öğretmeni Pelin Bölükbaşı’nı makamında kabul etti. E-Twinning’te kurucu ortak olarak yürüttüğümüz projede okul öğrencileri Buket B. , Enes Kağan M. , Ece M. , Irmak S. , Beril Ö. , Almina D., Şevval A. ve Zeynep C. üstün gayret ve başarı göstererek Denizli’yi ve ülkemizi Avrupa’da 1. Sıraya taşıdıklarını belirten Müdür Süleyman Ekici “ Projede okulumuz küresel problemlerde tartışma, araştırma, sorgulama ve sorumluluk alma becerilerini geliştirme, iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum sağlama konusunda farkındalık yapma, küresel iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek ve bunlara uyum sağlamak için çözümler geliştirme, dijital araçların ve internetin bilinçli ve etkin kullanımını sağlama, işbirlikçi, paylaşımcı, girişimci, üretken, sosyal, iletişimsel, kültürel anlayış ve yabancı dil yeterliliği gibi 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesini sağlamayı hedefledi. Yarışmaya katılan 870 projeden 4 ayrı yaş kategorisinde ve 5 özel kategoride değerlendirilme yapıldı. Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesimiz 16-19 yaş grubunda CLIMATE VOLUNTEERS projesi ile birincilik ödülü aldı. Başarıda emeği olan herkesi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

TÜM HABERLER