EKB Başkanlığı’na Başkan Zolan yeniden seçildi
ACIPAYAM1997 yılında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği adıyla kurulmasının ardından 2019'da yenilenebilir enerji kaynaklarının tamamını kapsaması nedeniyle isim değişikliği yapan Enerji Kentleri Birliği (EKB), 2021 yılı Olağan Meclis Toplantısı'nı Ankara’da gerçekleştirdi. Toplantıya, EKB ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı. EKB Başkanı Osman Zolan, dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte yenilenebilir enerji alanında birçok çalışma yaptık. Pandemi sürecinde her ne kadar bir araya gelemesek de, video konferans yöntemi ile belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve alanında birçok uzman isimlerin katılımıyla eğitimler gerçekleştirdik. Mesele yerli ve milli enerji kaynaklarımıza sahip çıkma bilincini artırmaktır" dedi.
"Yatırım yapacak olanların önünü açmalıyız"
Termal kaynakların Türkiye için öneminden bahseden Başkan Zolan, "Termal sularımız sağlık turizmi anlamında sonsuz bir nimettir. Bunu öne çıkarmaya ve gündemde tutmaya çalışıyoruz. Yenilenebilir enerji üretimi anlamında ise jeotermal, güneş, rüzgar, biyokütle konusunda bilgi paylaşımını en üst seviyeye çıkarma gayretindeyiz" diye konuştu. Yenilenebilir enerji kaynaklarının özellikle son 10 yıl içerisinde ülkemizde önemli bir noktaya geldiğini anlatan Başkan Osman Zolan, "Enerji, ülkemizde dış ticaret açığına neden oluyor. Bu nedenle yerli ve milli enerji alanlarında çalışmalarımızı artırıp, daha fazla enerji üretmemiz gerekiyor. Bu yatırımlara belediyeler olarak öncülük etmeli, başarılı örnekler göstermeli veya yatırım yapacak olanların önünü açmalıyız" dedi.
İklim değişikliğinin şakası yok
İklim değişikliği eylem planlarının oluşturulması ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Zolan, "Dünyanın sorunu iklim değişikliği, bu işin şakası yok. Ekonomik veya siyasi krizler bir şekilde aşılır. Ancak çevre krizi, sözün bittiği yerdir. Çevreye duyarlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. İklim değişikliğine uyum için gayret göstermeliyiz. Yenilenebilir enerji, iklim değişikliği eylem planlarında büyük önem arz ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişikliği eylem planımızı yaptık. Biz bu konuda tüm belediyelerimize üst seviyede destek vermek isteriz" dedi. Açılış konuşmalarının ardından EKB Başkanlığı, encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Tek aday olarak gösterilen Başkan Osman Zolan, oyların tamamını alarak yeniden EKB Başkanlığı'na seçildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.