Elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen tasarım tamamlandı
ACIPAYAM Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2019 yılında GEKA iş birliği ile hayata geçirdiği markalaşma, inovatif girişimcilik çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen, tasarım tamamlanırken, tescil başvurusunda bulunuldu.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile GEKA işbirliği ile gerçekleşen "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi" sonrasında Moda Tasarım Teknolojileri alanından "tasarım tescili" ile ilgili çalışma yapılmasına karar verildi. Yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye'de elbiseden tuluma dönüşen herhangi bir kıyafet tasarımı olmadığı sonucuna ulaşıldı. Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonrasında Türk Patent Enstitüsüne tescil başvurusunda bulundu. Okulun Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü öğretmen ve öğrencileri elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen, günlük hayatta büyük kolaylık sağlayacak olan kıyafet tasarımlarına “Elbiseden Tuluma” ismini vererek patentini aldılar.
2 aylık çalışma sonucu “Elbiseden Tuluma” isimli tasarım tamamlandı
Türkiye'de ihracat yapan birkaç okul içerisine yer alan Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ilklere imza atmaya devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici "Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ekibimiz iki aylık hummalı bir çalışmanın ardından “Elbiseden Tuluma” isimli tasarımlarını tamamladılar. Projenin amacı, bir elbiseyi, farklı bir dokunuşla, iki farklı özellikte kullanılabilir duruma getirebilmek. Tasarım aşamasının bu amaç doğrultusunda şekillendiği proje; kalıp çıkarma, model uygulama ve dikim aşamalarından oluştu. Elbiseyi tuluma dönüştürme işlemi, ön ve arka ortalarında açıklık bırakarak ve ilik düğme dikimiyle gerçekleşti. Yaptıkları tasarım ile Türk Patent Kurumu'ndan tescil belgesi almaya hak kazanan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Meslek Liselerimizin üretimlerine değer katacak markalaşmada uzun bir yolumuz var. Yeni tasarımların ve markaların da geleceğine yürekten inanıyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.
Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu
Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.
Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.
Cevizin başkenti artık Denizli
Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.