Elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen tasarım tamamlandı
ACIPAYAM Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2019 yılında GEKA iş birliği ile hayata geçirdiği markalaşma, inovatif girişimcilik çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen, tasarım tamamlanırken, tescil başvurusunda bulunuldu.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile GEKA işbirliği ile gerçekleşen "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi" sonrasında Moda Tasarım Teknolojileri alanından "tasarım tescili" ile ilgili çalışma yapılmasına karar verildi. Yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye'de elbiseden tuluma dönüşen herhangi bir kıyafet tasarımı olmadığı sonucuna ulaşıldı. Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonrasında Türk Patent Enstitüsüne tescil başvurusunda bulundu. Okulun Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü öğretmen ve öğrencileri elbiseden tuluma, tulumdan elbiseye dönüşebilen, günlük hayatta büyük kolaylık sağlayacak olan kıyafet tasarımlarına “Elbiseden Tuluma” ismini vererek patentini aldılar.
2 aylık çalışma sonucu “Elbiseden Tuluma” isimli tasarım tamamlandı
Türkiye'de ihracat yapan birkaç okul içerisine yer alan Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ilklere imza atmaya devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici "Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden oluşan ekibimiz iki aylık hummalı bir çalışmanın ardından “Elbiseden Tuluma” isimli tasarımlarını tamamladılar. Projenin amacı, bir elbiseyi, farklı bir dokunuşla, iki farklı özellikte kullanılabilir duruma getirebilmek. Tasarım aşamasının bu amaç doğrultusunda şekillendiği proje; kalıp çıkarma, model uygulama ve dikim aşamalarından oluştu. Elbiseyi tuluma dönüştürme işlemi, ön ve arka ortalarında açıklık bırakarak ve ilik düğme dikimiyle gerçekleşti. Yaptıkları tasarım ile Türk Patent Kurumu'ndan tescil belgesi almaya hak kazanan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Meslek Liselerimizin üretimlerine değer katacak markalaşmada uzun bir yolumuz var. Yeni tasarımların ve markaların da geleceğine yürekten inanıyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.