© Haber Acıpayam 2022

Evde kalan vatandaşlara muhtarlardan davullu, zurnalı eğlence

Denizli’de 3 mahalle muhtarı vatandaşların evlerinde kaldığı sürelerde can sıkıntısı yaşamamaları için ilginç bir yöntem geliştirdi. Bir aracın kasasına müzisyenler mahallede sokak sokak gezerek vatandaşları evlerinde eğlendirdi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Zeytinköy Mahallesi, Zümrüt Mahallesi ve Gökpınar Mahallesi muhtarları Denizli Valiliği ve Pamukkale Kaymakamlığından özel izin aldı. Dünyada yaklaşık bir milyon insana enfekte olan ve 60 bini aşkın insanın ölümüne sebep olan korona virüs nedeniyle ‘Evde Kal’ çağrılarına uyan vatandaşların canları sıkılmaması için ilginç bir yöntem geliştirdi. Virüs nedeniyle evlerinden çıkmayan vatandaşların morallerini yükseltmek isteyen muhtarlar bir aracın kasasında müzisyenlerle sokak sokak gezdiler. Her sokaktan geçen aracın kasasına asılan ‘Evde Kal Pamukkale’ pankartı ise dikkat çekti. Davul ve zurna sesi duyan vatandaşlar ise meraklı gözlerle balkon ve pencerelere çıkmaları ise gözlerden kaçmadı. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan vatandaşlar kısa süren şaşkınlığın ardından alkış ile ritim tutarak eşlik etti. Bazı vatandaşlar balkonlarda oynarken Kimi vatandaşlar ise sokakta sosyal mesafe kuralına uyarak muhtarlarla oynadılar. Mahallede bir yaşlı vatandaşın canının sıkılmasını muhtara iletmesi üzerine etkinliği başladığını belirten Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar, “Bu etkinliğin amacı evde kalan yaşlılarımızla gençlerimizi eğlendirmek bir nebze olsun mutu etmek. Geçtiğimiz günlerde Pamukkale İlçe Kaymakamlığının bir çalışması vardı. 65 yaş üstü kişilerin çalışması vardı. Çalışmalarını gezdik. 65 yaşında bir amcamız, ‘Çok sıkılıyorum ne yapacağız?’ diye sordu. Bizde böyle bir karar aldık. Şu anda yaşlılarımız eğlensin diye bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Hem büyükler hem çocuklar için gayet başarılı bir organizasyon olmuş”
Etkinliğin çok başarılı olduğunun altını çizen Yasin Toker, “Bu yapmış olduğu etkinlikten dolayı Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan beye çok teşekkür ederiz. Bizler evlerimizde otururken bu şekilde etkinliğin düzenlenmesi hem büyükler hem çocuklar için gayet başarılı bir organizasyon olmuş. Herkese çok teşekkür ederiz. Türk halkının evde kalmaları için bir müddet daha sabırlı ve iradeli olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Başkan Çavuşoğlu’ndan 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Çavuşoğlu, “Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek özlemiyle, şehrimizin daha güzel yarınlarını işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Büyükşehir otobüsleri EKPSS’ye gireceklere ücretsiz

Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri 28 Nisan 2024 Pazar günü EKPSS'ye girecek memur adayları, refakatçileri ve sınav görevlileri için ücretsiz olacak.

Yeşilçam filmlerinden esinlenen eserler görücüye çıktı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin Geleneksel Konut Mimarisi Dersi kapsamında yaptıkları çalışmalar, Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekan Okuma Sergisiyle Buldan Beyler Konağında ziyarete açıldı.

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü’nden Başkan Çavuşoğlu’na ziyaret

CHP Merkezefendi İlçe Örgütü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret ederek görevlerinde başarı ve kolaylıklar diledi. Başkan Çavuşoğlu ziyarette, “Denizli’nin geleceği için hep beraber güzel işlere imza atacağız” dedi.

Ailesiyle sosyal medya yüzünden tartışan Aslı’dan 3 gündür haber alınamıyor

Denizli'de ailesiyle sosyal medya yüzünden yaşadığı tartışmanın ardından 3 gün önce evden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen kız çocuğundan haber alınamıyor.

23 Nisan coşkusu Büyükşehir ile yaşandı

Denizli’de 23 Nisan coşkusu görülmeye değerdi1600 çocuk CSO ile birlikte sahne aldıDenizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda pek çok özel etkinliğin yanı sıra özel iki muhteşem konsere de imza attı. Sevilen sanatçı Onur Erol Denizlili miniklerle buluştu, neşe ve coşku içinde bayram sevincini doyasıya yaşattı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ve Denizli Devlet Okulları Çocuk Koroları’nda yer alan 1600 çocukta unutulmayacak bir performansa imza atarak muhteşem bir konser gerçekleştirdi.

TÜM HABERLER